Egy Balatonhoz közeli településen napokon keresztül fosztogatott egy nyaralót egy férfi és egy nő, amire pont nekik kellett volna vigyázni. Több, mint 300 tárgyat vittek el a házból másfél millió forint értékben.

A holland tulajdonos azzal bízta meg a párt, hogy gondozzák és felügyeljék a Balaton közeli településen található nyaralóját, amíg ő távol van. A pár tavaly tavasszal elhatározta, hogy feltöri a nyaralót és ellopja azokat, amire "szükség lehet".

A korábbi felügyelet miatt tudták, hogy milyen tárgyak vannak a házban, de kulcsuk már nem volt hozzá.

Ezért a férfi betörte a konyhaablakot, majd belülről kinyitották a bejárati ajtót és több napon keresztül hordták ki sötétedés után a házból a berendezési tárgyakat.

Forrás: ugyeszseg.hu

A pár

másfél millió forint értékben összesen 315 tárgyat lopott el a nyaralóból,

többek között nagyobb és kisebb bútorokat, háztartási gépeket, szerszámokat, lakberendezési és használati tárgyakat is. Nem sokkal később a pár egy német tulajdonban lévő nyaralót is megpróbált feltörni, de nem sikerült az ajtó zárat felfeszíteniük, ezért azt a házat nem tudták kifosztani.

Előtte-utána fotó az ellopott berendezésről.Forrás: ugyeszseg.hu

Az ügyészség vádiratában nagyobb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal és folytatólagosan elkövetett lopás és más bűncselekmény miatt, azt javasolta a férfival és nővel szemben a Siófoki Járásbíróságnak, hogy büntetővégzésben ítélje őket felfüggesztett börtönbüntetésre.