Az M5-ös autópályán egy lengyel turistákat szállító autóbusz letért az útról és az árokba borult. A tavaly nyári balesetben egy ember a helyszínen meghalt és sokan megsérültek. A Bács-Kiskun megyei rendőrök tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset miatt javasolnak vádemelést.

Ahogy az Origo is megírta halálos baleset történt tavaly augusztus 9-én reggel az M5-ös autópályán Kiskunfélegyházánál. A helyszíni szemle adatai alapján a Szeged felől Budapest irányába haladó, lengyel turistákat szállító autóbusz a sztráda 115.450-es méterénél

letért az útról és árokba borult.  

A balesetben egy 35 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

A busz többi utasa – 44 turista, a váltósofőr –, és maga a buszvezető is megsérült.

lengyel turistákat ért halálos buszbaleset az M5-ös autópályán 2020. augusztus 9-énForrás: Police

Az eset körülményeinek vizsgálata során a rendőrök megállapították, hogya balesetet emberi mulasztás okozta: a sofőr figyelmetlen volt.

A szabadlábon védekező 65 éves gyanúsított ügyében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai lezárták a nyomozást. Az ügy iratait vádemelési javaslattal adták át az ügyészségnek.

"A közlekedési balesetek meghatározó része gondatlan magatartásra vezethető vissza, de körültekintő, figyelmes vezetéssel, a szabályok betartásával a balesetek nagy része elkerülhető" - tették hozzá az oldalukon