Ma erős, helyenként viharos szél mellett is enyhe marad az idő, a hétvégén fokozatosan csökken a levegő hőmérséklete, eső, majd havas eső várható - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu. 

Ma változóan felhős időre számíthatunk, a Dunától keletre lesz gyakran erősen felhős az ég - és itt elszórtan eső, záporeső is előfordul. A déli szél sokfelé lesz erős, a Dunántúlon viharos lökések is lehetnek. 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet délután - az Északi-középhegységben lesz a leghűvösebb.

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és délnyugat felől több hullámban várható eső, záporeső, amit az Alpokalján havas eső, hó válthat fel. Egyelőre marad a kora tavaszias enyheség: délután 10 fok körüli értékeket mérhetünk. Eleinte a déli, majd a Dunántúlon az északnyugati szél erősödhet meg.

Vasárnap átmenetileg csökken, szakadozik, majd ismét megnövekszik a felhőzet. Szórványosan lehet eső, zápor, a nyugati tájakon - főleg a Bakonyban - már hózápor, havas eső is lehet. 3 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet. Az északnyugati légmozgás többfelé lesz élénk.

Befagyott BalatonForrás: Origo - olvasói fotó