Mint ahogy azt az Origo is megírta, kedden reggel egy húsz év körüli férfi meg akart erőszakolni egy munkába igyekvő nőt. A nő ellenállt, a támadó brutálisan összeverte, majd elmenekült. A rendőrség hajtóvadászatot indított a férfi ellen. A megtámadott nő a Borsnak beszélt a történtekről.

"Negyed hatkor szálltam fel a HÉV-re Kerepesen. A harmadik kocsiban ültem, a húszas éveiben járó férfi pedig Szilasligeten szállt fel hozzám. Elöl ültem, ő pedig először komótosan elment mellettem. Mogyoródnál még hátra is pillantottam, s láttam, hogy nekem háttal foglalt helyet. Miután Szentjakab megállótól elindultunk, váratlanul odajött hozzám és leült velem szemben. Rám nézett, és azt mondta toljam le a nadrágomat" - mondta el a Borsnak az asszony.

A nő odaadta a telefonját, és abban reménykedett, hogy a férfi békén hagyja, de nem így történt. A férfi rátámadt, és az arcába rúgott.

" Ülő helyzetben voltam, próbáltam védekezni a kezemmel, de a térdeléseivel így is eltörte az orromat, és a fogamból is kirúgott egy darabot" - mesélte a lapnak a 47 éves családanya. 

"Küzdöttem az életemért, kiabáltam is, de ő azt hajtogatta, hogy ne visítsak, mert előveszi a kését, és elvágja a torkomat, meg fog ölni" - mondta el.

A férfi végül elmenekült. Az asszony a támadás után pár nappal azt mondja, a történtek a férjét és a 12 éves kislányát sokkal jobban összeroppantották, mint őt.