Korábbi cége miatt érkeztek, és papírokat foglaltak le az adóhatóság szakemberei Lagzi Lajcsi feleségétől - tudta meg a Blikk. Az adóhatóság az Origónak azt mondta, folyamatban lévő nyomozásról nem nyilatkoznak.

Ahogy az Origo is megírta, tegnap hajnalban nyomozók lepték el Lagzi Lajcsi mocsai otthonát. A feleségét találták otthon, a zenész ugyanis külföldön van. A Blikk szerint közel három órát töltöttek papírok keresgélésével, és ezúttal zenész feleségének korábbi vállalkozása miatt érkeztek. 

Galambos Lajos jelenleg külföldön karitatív tevékenységet végez, ott értesült a házkutatásról, és nagyon aggódik a felesége, Boglárka egészségéért. Bár mindkettejüknek 25-25 százalékos tulajdonrésze volt az érintett cégben, egyikük sem volt annak ügyvezetője, se képviselője. Ha a hatóság úgy kívánja, természetesen Galambos úr az útját önként megszakítva hazajön" - mondta a lapnak Lagzi Lajcsi egyik ügyvédje, dr. Szilágyi Roland, aki azt is hozzátette, hogy nagyon aggódik a feleségéért a muzsikus.

Lagzi Lajcsi feleségeForrás: Tények

Nem nyilatkozom, mert nagyon kivagyok..." – mondta az asszony a lapnak, aki azért férje másik ügyvédjének beszámolt az eseményről.

Boglárka elmesélte, hogy keze-lába remegett, amikor bementek a nyomozók. Rögtön eszébe jutottak a hat éve történt események, amikor bilincsben vitték el otthonról és 12 napig letartóztatásban tartották

- magyarázta dr. Fröhlich Krisztián.

Lajcsi Lajos 2020. január 20-án elhagyja a bíróság épületétFotó: Csudai Sándor - Origo

"Folyamatban lévő ügyről a NAV nem hozhat nyilvánosságra részleteket" - ezt válaszolta az adóhatóság sajtóosztálya az Origónak, ahogy a Blikknek is. Ők úgy tudják, hogy a feleség eladta a céget,

és az új cégvezetők ellen indult tavaly nyomozás nagy értékű áfacsalás miatt.Ilyenkor korábbi céges dokumentumokat is megvizsgálnak az adóhatóság szakemberei, ezért jártak Lagzi Lajcsi otthonában. A zenész tárgyalása március 3-án folytatódik a Budaörsi Járásbíróságon, 18 millió forintos közüzemi lopással és vesztegetéssel vádolják.