Karácsony Gergelyék már megmagyarázni sem próbálják, miért kell nekik 5 milliárd forinttal több a Lánchídra

M3 metró déli szakasz, Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely az Inforádió Aréna című műsorában olyan állításokat tett a Lánchíd felújításával kapcsolatban, amiket ő maga cáfolt meg korábban. Emiatt már a főpolgármester sajtófőnöke, a baloldali vezetésű főváros sajtóosztálya sem magyarázkodik – írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely az Aréna című műsorban azt állította, hogy nem tudja megmondani, hogy a Tarlós István idején kiírt közbeszerzésen belül mennyibe került volna a Lánchíd felújítása.

Ehhez képest tavaly februárban a Közfejlesztések Tanácsának ülésén éppen Karácsony Gergely terjesztette be azt a kimutatást, amelyben forintra pontosan látható, hogy a híd felújítása akkor 21,8 milliárd forint lett volna, a pesti villamosalagút pedig 13,4 milliárd

– írja a Magyar Nemzet.

Karácsony Gergely Fotó: Koncz Márton - Origo

A Karácsonyék által kiírt újabb tender nyertes ajánlatában azonban csak a Lánchíd felújítása 26,7 milliárd forint. Ez csaknem 5 milliárd forinttal több, mint korábban.

Mindezek mellett Karácsony Gergely nem régen így panaszkodott a közösségi oldalán: "egy dolog persze még hiányzik: hogy a kormány tartsa be az egy évvel ezelőtt tett ígéretét, és odaadja végre a megígért hatmilliárd forintot a felújításra. Persze, ha rajtuk múlna, megint húzódna, halasztódna az ügy".

Az igazság az, hogy a főpolgármester korábban már megkötötte a kormánnyal a megállapodást a központi költségvetésből finanszírozott támogatásról, ami szerint

a kormány majd az utolsó részlet kifizetéséhez adja a pénzt, az után, hogy a főváros ütemezetten kifizette a saját részét.

Ez látható Karácsony Gergely előterjesztésében is.

A Magyar Nemzet pénteken ezzel kapcsolatban több kérdést is elküldött Karácsony Gergely sajtófőnökének, valamint a főváros sajtóosztályának, de nem kaptak választ.