Nem mindenképp több Európa kell, hanem okosabb Európa Varga Judit szerint. Az igazságügyminszter szerint szükség van egy olyan gazdasági stratégiára is, ami visszateszi Európát a globális térképre.

Nem mindenképp több Európa kell, hanem okosabb Európa – ott legyen mélyebb integráció, ahol a közös uniós fellépés hatékonyabb, mint a nemzeti – mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában Varga judit. Az igazságügyminszter szerint ilyen terület a védelempolitika, valamint szükség van egy olyan gazdasági stratégiára is, ami visszateszi Európát a globális térképre.

A portugál EU-s elnökséggel kapcsolatban Varga Judit azt mondta, fontos elvárás, hogy becsületes közvetítők legyenek, hajtsák végre a költségvetési megállapodást és ne engedjenek a jogállamisági mechanizmussal trükközőknek.

A miniszter az interjúban arról is beszélt, hogy a bérek növekedését biztosító gazdaságpolitikának tagállami hatáskörben kell maradni, hiszen a tagországonként eltérő gazdasági helyzetekben eltérő receptekre van szükség.

Varga Judit fontos kérdésnek nevezte a migrációs csomagot is, ennek kapcsán szerinte figyelembe kell venni, hogy nemcsak a mediterrán álláspont létezik, hanem például egy erős közép-európai vélemény is, amelynek sarokköve, hogy elutasítjuk a kötelező elosztási kvótát.