Benkő László fia, Benkő Balázs még nem tudta feldolgozni édesapja halálát, kezdetben nem volt ideje meggyászolni a rengeteg részvétnyilvánítás miatt. 

Amikor apu elment, nem volt időm meggyászolni. Sorra érkeztek a tisztelői, a telefonom megállás nélkül csörgött a részvétnyilvánítások miatt. Esténként az ablakból láttam, hogy milyen sokan gyújtanak gyertyát az emlékhelyén. Közben édesanyámat is támogattam és a gyerekeimmel is foglalkoznom kellett – mondta el a Ripostnak Benkő Balázs, aki gyerekkora óta nagyon szoros kapcsolatban volt az édesapjával.

Benkő László temetése 2020. december 2-ánFotó: Polyák Attila - Origo

Mindent megbeszéltünk, minden buliban együtt voltunk benne. Bármit megadnék, hogy itt legyen, hogy beszélgessünk vagy csak nevessünk egy jót. Nagyon furcsa ez az egész, mert bár napközben rengeteg dolgom van és elterelem a figyelmemet, éjszaka, álmomban sokszor meglátogat apu. Álmodom vele, de amikor felébredek, rám szakad a valóság és tudatosul bennem, hogy soha többé nem kérdezhetek tőle semmit. Hihetetlen, hogy egy pillanat alatt úgy megváltozik minden, hogy már soha, semmi nem lesz a régi  – mesélte Benkő Balázs a lapnak.