Sok baleset történt hétfő kora reggel az utakon. A nedves és néhol latyakos szakaszok miatt megcsúszott autók, karambolok és egy keresztbe fordult kamion lassítja a közlekedést. 

Az M3-as autópályán a Vásárosnamény felé vezető oldalon, Bag térségében a kora hajnali órákban megcsúszott egy kamion és keresztbe fordult, majd elzárta az útpályát. A műszaki mentés miatt a forgalmat a közeli autósparkolón keresztül terelik. A nézelődők miatt már 7-8 kilométeres a dugó. 

Az M0-s autóút északi szektorán, a 73-as km-nél két autó karambolozott. A belső sávot lezárták.

A 3-as főúton az arnóti körforgalomnál egy autó és egy teherautó ütközött. A fél útpályát lezárták, a Szikszó felé haladókat Onga település felé terelik - olvasható az Útinformon.

Havasak, latyakosak az utak

Továbbá azt írják, hogy Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részén, valamint Hajdú-Bihar megye nyugati területein havazik, a határ menti területeken pedig havas eső, eső esik. 

Körmend és Szolnok térségében, valamint  az M44-es autóút kardosi szakaszán rosszak a látási viszonyok, a belátható út hossza 100 méter alá is csökkenhet. 

Dél-Dunántúlon, Bács-Kiskun megyében, valamint a délkeleti megyékben pedig közepes erejű széllökéseket is mértek, másutt mérsékelt a légmozgás.