Hajnalban a Duna-Tisza közén várható intenzív havazás, akár 10 cm körüli tapadó hó hullhat - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Hétfő: Hajnalban a Duna-Tisza közén többfelé várható erős havazás (Bács-Kiskun megye déli tájain hófúvással), a Tiszántúlon eső. Reggelre a csapadéktömb kelet felé mozdul, ekkor inkább már csak a Tiszántúlon lehet eső, havas eső, északon havazás. A Baja-Szolnok-Miskolc sávban jelentős, 10 cm körüli tapadó hó hullhat. Napközben a legtöbb helyen kisüt a nap, inkább már csak északkeleten lehet vegyes csapadék. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik. +1 és +6 fok között alakul a hőmérséklet, tehát az Alföldön lehullott hó gyorsan olvadni fog.

Kedd: Eleinte változóan felhős lesz az ég, majd estétől északnyugat felől erős felhősödés valószínű, és ekkor - főleg északon - szórványosan lehet hózápor, kisebb havazás, havas eső. Erős marad a légmozgás. Reggel -3, délután +3 fok körüli értékeket mérhetünk.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Szerda: Nyugat, északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan alakulhat ki hószállingózás, hózápor. Az északnyugati szél még mindig erős lesz. 0-5 fok valószínű délután.

Csütörtök: Nyugat felől borultságig növekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható csapadék:  a kezdeti havazást (néhol ónos esőt) havas eső, eső váltja fel.  A délnyugatira forduló szél megerősödik. +1 és +5 fok között várható a csúcsérték.

Péntek: Borongós idő lesz többfelé esővel, záporesővel, északkeleten havas esővel. 0 és +10 fok közé enyhül a levegő. Viharossá fokozódhat a nyugatias szél.