Sem a benzinkútón, sem a szállodákban nem fizetett

Vágólapra másolva!
Egy férfi többször is fizetés nélkül hajtott el egy kecskeméti benzinkútról, valamint több hotelt is becsapott. 
Vágólapra másolva!

A vád szerint a férfi 2018 júliusában és decemberében két alkalommal tankolt egy kecskeméti benzinkútnál 5,500 forint értékben, majd fizetés nélkül elhajtott. A második tankolásnál üdítőt és ételt is vett, de ezt sem fizette ki.

Otthagyta a személyi igazolványát, hogy a pénzt majd később beviszi. A benzinkutas azonban hiába várta, végül az anyja fizette ki a tartozást.

A férfi ezen kívül 2018 novembere és 2019 januárja között összesen kilenc kecskeméti és egy lakiteleki hotelbe jelentkezett be az egyik nő ismerősével, aki nem tudott arról, hogy a csaló nem fog fizetni a szobáért. A módszere az volt, hogy

amikor távozásnál a recepción fedezethiány miatt visszautasították a bankkártyáját azt mondta, hogy kimegy az autójához a másik bankkártyájáért, és majd azzal fizet.

Ehelyett elhajtott onnan, és átment egy másik hotelbe.

A csalásokkal összesen 374.000 forint kárt okozott a hoteleknek. Két helyről lopott is: ágyneműket, poharat, evőeszközöket, valamint az egyik hotel folyosójáról két akvarell festményt is lefeszített a falról. A lopásokkal 35 ezer forintos kárt okozott. A teljes kárt részben a férfit, részben az anyja fizette ki.

A csaló jelenleg szabadlábon védekezik, az ügyészség többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalással, valamint lopással vádolja.