Nyíregyháza egyik legdrágább negyedében bukkant rá a Ripost az MSZP cigarettacsempész képviselőjének 150 milliós villájára. A szocialisták etikai bizottságának volt elnöke az ukrán határon bukott le még tavaly decemberben. Az MSZP továbbra is hallgat arról, hogy tudtak-e politikusuk csempészési ügyeiről. 

Mint akit a föld nyelt el, tűnt el a nyilvánosság elől az MSZP cigarettacsempészésen tetten ért képviselője, Legény Zsolt, a párt korábbi etikai bizottságának elnöke – írta a Ripost.  A politikus nyilvánvalóan így akarja elérni hogy a sok milliós bűncselekményről, a nagy értékű, nyilvánvalóan üzletszerű cigarettacsempészésről elterelődjön a figyelem.

Legény Zsolt egy 150 milliós villában rejtőzködikForrás: MTI/Balázs Attila

Sokáig azt sem lehetett tudni, hogy hol tartózkodik. Ismerősei, hozzátartozói, az MSZP képviselői csak széttárták a karjukat, amikor a párt etikai bizottságának cigarettacsempészéssel tetten ért elnökéről érdeklődött az újság. A Ripost végül Nyíregyháza egyik előkelő negyedében bukkant rá a cigarettacsempész politikus több tízmillió forintot érő villájára. 

Mindezt az alábbi videón lehet megnézni: 

Mint arról korábban beszámoltunk, a legtöbb kérdés továbbra sem tisztázódott Legény Zsolt cigarettacsempész-botránya kapcsán. Miért hallgat látványosan volt pártja, az MSZP? Mi volt az oka annak, hogy a párt vezetése diplomata-útlevelet kért neki? Lehetséges, hogy Legény volt az összekötő az MSZP és az ukrán maffia között? Hova vándoroltak a dohányból bejött pénzek, szóba jöhetett-e a tiltott pártfinanszírozás? Még decemberben összefoglaltuk, hol tart az egész baloldalt behálózó ügy, mi az, amit tudunk, és mi az, amire nem hajlandóak válaszolni.