A papokat sértegette Bátonyterenye DK-s önkormányzati képviselője egy Facebook-posztban - írja a Hír TV. A helyi baloldal nem kommentálta az esetet, a fideszes polgármester szerint azonban megdöbbentő az írás.

A közösségi oldalára feltöltött képei alapján Berki Jánosné Mizser Éva nehezen döntötte el, melyik pártnak kampányoljon a 2019-es önkormányzati választásokon. A bátonyterenyei szivárványkoalícióba végül a DK képviselőjeként, listáról jutott be.

A szociális gondozóként dolgozó nő nemrég a közösségi oldalán otromba, trágár stílusban beszélt a kereszténységről és a papokról. A helyesírási hibáktól hemzsegő, helyenként zavaros posztban a többi között azt írta, „utálom a pedofil mocskos papokat mind az felkene akasztani mind farkuknal fogva".

A Hír TV kereste Berki Jánosnét, de többszöri megkeresésre sem vette fel a telefont. Egyik párttársát találták meg, ő azonban nem akart nyilatkozni.

Bátonyterenye fideszes polgármestere szerint szomorú, hogy a baloldal hallgat, már egy ilyen vélemény sem vált ki semmilyen reakciót a szivárványkoalícióból.

A közgyűlésben egyébként csendesnek ismert Berki Jánosné a közösségi oldalon meglehetősen aktív. Korábbi írásaiban gerinctelen férgeknek és retkeknek is nevezte a Fidesz-szavazókat.