Nem válaszolt Gy. Németh Erzsébet, humán és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes a fideszes Budai Gyulának arra a kérdésére: a főváros alkalmazza-e Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját? Mint ismert, a jogerősen elítélt, börtönt is megjárt ügyvéd-politikus továbbra is nyerőszériában van a DK-s vezetésű kerületekben, jogi csapata idén Erzsébetvárosban és Újbudán is nagy összegű megbízást kapott.

Gy. Németh Erzsébet DK-s főpolgármester-helyettes asszony ahelyett, hogy tisztességesen válaszolt volna, és megmondaná, hogy Czeglédy Csaba ügyvéd mekkora összegű ügyvédi megbízási díjat kap a fővárostól, inkább személyeskedő és kioktató levelet küldött számomra

- írta legújabb internetes bejegyzésében Budai Gyula, aki Gy. Némethnek címzett levelében arról érdeklődött, hogy kapott-e a fővárostól megbízási szerződést a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Iroda.

A DK-s politikus azonban nem válaszolt érdemben a kérdésre, azt írta, hogy a fővárosi önkormányzat által kötött átalánydíjas szerződések nem tartoznak a feladatkörébe. Majd hozzátette, hogy Budainak Karácsony Gergely főpolgármesternél vagy a főjegyzőnél kellene próbálkoznia. Így nem derült ki, hogy Czeglédy a fővárosi kerületek után a városházán is befutott-e. 

A fideszes politikus kérdése azért volt érdekes, mert az önkormányzati választás óta eltelt tizenöt hónapban a DK-s vezetésű budapesti kerületek legalább 130 millió forint értékben szerződtek a pártközeli ügyvédi irodával.

Czeglédyék sikerszériája 2019 és 2020 után 2021-ben is folytatódott, hiszen Erzsébetvárosban és Újbudán is komoly pénzekért szerződtek velük a DK-s polgármesterek.

Irodájának sorozatos megbízása nemcsak azért problémás, mert azokra politikai alapon került sor, hanem azért is, mert Czeglédy Csabát korábban jogerősen elítélték, ami miatt börtönben is ült, ráadásul jelenleg is büntetőeljárás hatálya alatt áll. Arról nem beszélve, hogy tavaly még a kamarai tagságát is felfüggesztették. Ennek ellenére országos politikai tervei vannak: többször jelezte, hogy szívesen lenne az egységesített baloldal szombathelyi jelöltje a '22-es parlamenti választáson.