Hazafelé tartva buszt rongált és autót lopott egy nógrádi férfi

Vágólapra másolva!
Egy Nógrád megyében élő férfi hazafelé tartott, amikor megrongált egy buszt, egy nyitott autóból kilopta a rádiót, egy másik kocsit pedig ellopott, azzal ment haza.
Vágólapra másolva!

A férfi 2019 augusztus 19-én éjjel gyalog tartott hazafelé az egyik Nógrád megyei településen keresztül, amikor észrevett egy, az út szélén parkoló menetrend szerinti buszt.

Elkezdte felnyitni a csomagtartó rekeszeit, majd megpróbálta felfeszíteni az ajtaját is, de nem járt sikerrel.

A buszból semmit sem tudott elvinni, viszont megrongálta.

Ahogy tovább haladt, meglátott két, utcán pakoló autót, amik nem voltak lezárva. Az egyikből kitépte a rádiót, valamint magához vett még két mentődobozt.

A másik kocsiban benne volt az indítókulcs is. Elhatározta, hogy ellopja. Haza vezetett, majd az otthona előtt leparkolt.

Másnap rájött, hogy nem volt jó ötlet ellopni az autót, ezért éjjel visszavitte a kocsit, majd a magával vitt biciklivel haza tekert.

A lopási károk megtérültek, mivel a lopott kocsit visszavitte, a rádiót és a mentődobozokat pedig a rendőrök lefoglalták, majd visszaadták a tulajdonosnak.

Az ügyészség korábban az ügyet közvetítői eljárásra utalta, de mivel a férfi egyik fél felé sem teljesítette a vállalt jóvátételt, az ügyészség most három rendbeli lopás miatt vádat emelt ellene, és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje közmunkára.