Erőszakkal akartak megetetni egy gyereket az óvodában

Vágólapra másolva!
Egy Fejér megyei óvodában két óvodapedagógus valamint egy dajka erőszakkal akart megetetni egy gyereket, akinek étkezési zavara van.
Vágólapra másolva!

A két óvodapedagógus úgy döntött, hogy egy dajka segítségével megpróbálják megetetni a 3 és fél éves gyereket, akinek étkezési zavara van.

A gyerek a többi társával együtt az asztalnál ült és az ebédet várta, amikor a felnőttek odamentek hozzá, ketten lefogták a két kezét, a harmadik pedig egy kanállal a szájába tette az ételt, amitől az sírni kezdett.

A második kanál ételt is megpróbálták a szájába tenni, ezt azonban a síró gyerek félrenyelte. Az óvodapedagógusok és a dajka ekkor abbahagyta az etetését.

A történtek után a gyerek viselkedése megváltozott, zárkózott és szomorú lett, sírva ment az óvodába. A szülők ezek után átíratták egy másik óvodába.

Az óvoda dolgozói a súlyosan megszegték a kötelességüket, veszélyeztették a gyerek testi és érzelmi fejlődését. Azzal, hogy erőszakkal akarták megetetni a gyereket, csak tovább mélyítették az evéssel kapcsolatos nehézségeit, valamint majdnem megfulladt.

Az ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a három felnőtt ellen, akiket a bíróság fejenként 120 óra közmunkára ítélt. Az ügyészség az ítélet ellen súlyosbításért, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésért fellebbezett, valamint hogy a bíróság tiltsa el őket a munkájuktól.