Rács mögött maradhat a komáromi sorozattolvaj nő

Vágólapra másolva!
Tavaly megszüntették a nő letartóztatását, pár hónappal később újra letartóztatták, mert újból lopott. Azóta letartóztatásban van, amit most újból szeretnének meghosszabbítani.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint, a nő 2019. július 21. és tavaly március 28. között, összesen

7 alkalommal surrant be komáromi apartmanházakba, munkásszállásra és hotelbe, ahonnan koreai és mongol állampolgárok pénztárcáit, készpénzét, iratait és bankkártyákat lopott el.

A legsúlyosabb lopás az volt, amikor 2019. december 30-án hajnali 4 óra körül egy komáromi apartmanházba ment be a nő, ami munkásszállóként működött.

Az egyik szobából egy koreai állampolgár hátizsákját vitte magával,

benne a férfi mobiltelefonjával, laptopjával és annak tartozékaival, merevlemezzel, pendrive-val, az irataival, valamint a pénztárcájával együtt, amiben 2000 euro készpénz volt. Ezzel az alkalommal

a nő több mint másfél millió forintot zsákmányolt.

Tavaly január 3-án letartóztatták a lopások miatt, amelyet azonban a másodfokú bíróság megszüntette. Ezután a nő március 28-án hajnalban besurrant egy komáromi hotel szobájába, ahonnan

egy koreai férfi válltáskáját lopta el, amiben benne voltak a férfi iratai, pénztárcája, készpénze és bankkártyái, amivel összesen 232 ezer forintot zsákmányolt.

Az egyik ellopott bankkártyát kétszer is használta egy dohányboltban, majd a kártya letiltása után is megpróbálta használni. Tavaly március 31-én újra letartóztatták, amit azóta többször meghosszabbítottak, legutóbb január 31-ig.

Most az ügyészség, a többrendbeli lopással vádolt nő letartóztatásának újbóli meghosszabbítását javasolja,

amit a mai napon a bíróság március 31-ig meghosszabbított.