Belső vizsgálat indult a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban, miután kiderült, hogy a város baloldali polgármestere soron kívül kapott koronavírus elleni védőoltást - olvasható a hirtv.hu-n. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint politikai felelőtlenség Hiesz György tette.

Hiesz György a Hír TV riporterének kérdéseire nem válaszolt, később azonban a helyi tévében próbálta tisztázni magát. 

Mint arról korábban beszámoltunk, Hiesz György, Gyöngyös baloldali polgármestere január elején kapta meg a vakcinát, amikor csak az egészségügyi dolgozók, valamint a veszélyeztetett betegek voltak jogosultak rá. A polgármester a városban élőket sem tájékoztatta arról, hogy megkapta a vakcinát.

Azon túlmenően, hogy Hiesz politikai befolyásával visszaélve adatta be magának a védőoltást, több ok miatt is döbbenetes a történet. 
EGYRÉSZRŐL A MAGÁNAKCIÓJÁT ELTITKOLTA A VÁLASZTÓK ELŐL, MÁSRÉSZRŐL A LÉTEZŐ ÖSSZES SZABÁLYT MEGKERÜLTE, FIGYELMEN KÍVÜL HAGYVA AZ OLTÁSI TERVBEN ELŐÍRT SORRENDET. 
Könnyen előfordulhat, hogy a településvezető önzésével mástól vette el a lehetőséget.

Hiesz GyörgyForrás: Facebook

Az ügy azért is botrányos, mert a baloldal hónapok óta azzal hergeli a közvéleményt, hogy a Magyarországra érkező, illetve a kormány által lekötött oltóanyagok nem biztonságosak. Erre egyikük soron kívül, mindenki mást megelőzve beoltatja magát. Ezzel ismét bizonyítást nyert: a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal kizárólag politikai érdekekből támadja a vakcinákat, azt remélve, hogy a bizonytalan időszak elhúzódásának a kormány látja kárát.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Hír TV-nek azt mondta: 

Kell lennie következményének! Ami a gyöngyösi esetet illeti, gyöngyösiként – Gyöngyösön nőttem fel – kétszeresen megdöbbent a dolog, és felhívja a figyelmünk a politikai felelőtlenségre, tehát a polgármester úr még rátett egy lapáttal, amikor nyilatkozott az ügyről, ahol azt mondta, hogy: Ha őt hívják, akkor ő megy. Egyébként nem is regisztrált, meg ő nem is nagyon volt tisztában a protokollal. Kis túlzással nem lehet Magyarországon úgy bekapcsolni egy TV-adásra vagy rádióadásra, nem lehet úgy megnyitni egy internetes honlapot, hogy ne az oltásról legyen szó, egyébként okkal. Főleg egy politikusnak, akinek egyébként döntéshozói felelőssége is van, tudnia kell, hogy mi az eljárás. A kórházaknak tartaniuk kell egyébként az eljárásrendet, és a polgármesterekre, képviselőkre, bármely politikusra, ugyanazok a szabályok vonatkoznak, akár baloldaliak, akár jobboldaliak. Szerintem ez a felelőtlenség nagyon súlyos az ő esetében. 

Lesz tehát ebből vizsgálat vagy lesz büntetés? 

- tette fel kérdését Földi-Kovács Andrea műsorvezető. 

Szerintem kell lennie vizsgálatnak, mert valami nem stimmelt. Megvan a rendje annak, hogy hogyan lehet beadni az oltásokat 

- válaszolta Dömötör Csaba.

Frissítés:

Az Operatív Törzs szerdai ülésén egy kérdés kapcsán elhangzott: a történtek miatt vizsgálat indult a kórházban.

A teljes beszélgetés: