Csak az erős nemzetállamok képesek egy erős gazdasági közösséget alkotni

Vágólapra másolva!
Erdélyi Rezső Krisztián, a Nézőpont Intézet elemzője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az ellenzéki összefogásról, az európai jövőről.
Vágólapra másolva!

Az elemző beszélt az ellenzék helyzetéről, megjegyezve, hogy folyamatosan növekszik a miniszterelnök-jelölt jelöltek száma, a Jobbik elnöke már bejelentette indulási szándékát, ahogy a Momentum vezetője is, már lehet arról is hallani, hogy a főpolgármester, Karácsony Gergely meggondolja magát és mégis elindul az előválasztáson. Mindeközben feltűntek olyan pártok is, amelyek azokat képviselnék, akik nem kormánypártiak, de nem kérnek az ellenzéki összefogásból, ilyen például az ISZOMM.

Hozzátette Erdélyi Rezső Krisztián, az egyesült ellenzékre egyesk azt mondják, hogy balliberális, mások ezt vitatják, ugyanakkor az igaz, hogy az összefogás pártjai a több mint tíz évbe tartó ellenzéki létben feladni tűnnek az eredeti elképzeléseiket, elveiket. Persze ettől még a nézeteik nem változnak meg, egyszerűen most őket a hatalom iránti vágy fogja össze, valamint a kormánypártokkal, a miniszterelnökkel szemben érzett gyűlölet.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.