Feleségét is soron kívül oltatta be a baloldali polgármester

Vágólapra másolva!
Volt MSZP-s háziorvosa tanácsára oltatta be magát soron kívül Hiesz György, Gyöngyös baloldali polgármestere, akinek a felesége is megkapta a vakcinát. Ráadásul rajtuk kívül oltóanyaghoz jutott Hiesz háziorvosának felesége is, aki egyébként a gyöngyösi önkormányzati cég ügyvezetője - derítette ki a Mandiner. A Heves megyei településen oltásmutyi bontakozott ki, jól mutatva, hogyan viszonyul a baloldal a hatalomhoz és az emberekhez.  
Vágólapra másolva!

A lap információ szerint a parádi idősotthonban szervezett oltásból maradt vissza oltóanyag, amiből aztán jogosulatlanul oltatta be magát a baloldali polgármester. Ezt egyébként beismerte a városi televízióban, azt viszont elhallgatta, honnan szerzett információt a megmaradt vakcináról.

Hiesz csupán annyit mondott erről, hogy amikor az orvosok szembesültek a helyzettel, akkor értesítették a felhasználatlan oltóanyagról a gyöngyösi háziorvosokat, akik ezt követően szóltak a körzetükben élő személyeknek. A baloldali városvezető állítása szerint, miután telefonáltak neki, bement a kórházba és másokkal együtt megkapta a védőoltást. A Mandiner értesülése szerint az abasári körzeti orvos, Dr. Lénárt András szólt neki.

Oltásmutyi Gyöngyösön Forrás: Origo

Legalábbis ő tanácsolta neki, hogy ha van még oltóanyag, éljen a lehetőséggel - tették hozzá. Mindenképpen érdekes, hogy a háziorvos felesége, Lénártné Benei Anikó a gyöngyösi önkormányzati cég, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezetője. Erre a pozícióra pedig a soron kívül beoltott polgármester által vezetett, baloldali többségű gyöngyösi képviselő-testület választotta meg még 2019 őszén. A hetilap ráadásul úgy tudja, hogy nem csupán a polgármestert, hanem annak feleségét is beoltották soron kívül. Sőt, megkapta az oltást Lénártné Benei Anikó is.