A háromfős banda módszere az volt, hogy az autóból kifigyelték az áldozatukat, majd amikor közel értek hozzájuk, egyikük kiszállt a kocsiból és kirabolta. Így vették el egy nő táskáját a múlt héten Budapesten. Az ügyészség javasolta a letartóztatásukat.

A három férfi kocsival hajtott Budapest VII. kerületében, amikor megláttak egy nőt. Elhatározták, hogy megszerzik az értékeit, ha kell, erőszakkal. Amikor a Rózsák terénél közel értek hozzá, a 34 éves H. Dániel kiszállt a kocsiból, odament a nőhöz és lerántotta a válláról a táskáját. A nő próbálta megtartani, de a férfi olyan erősen húzta a táskát, hogy a nő majdnem elesett. Végül elengedte a táskát és egy villanyoszlopban kapaszkodott meg. H. Dániel visszarohant a kocsihoz majd elhajtottak.

A rendőrök napokon belül azonosították a három támadót, kettejüket, a 34 éves H. Dánielt és a 18 éves P. Mártont elfogták. Harmadik társuk, a 31 éves Jónás Béla jelenleg szökésben van, ellene elfogatóparancsot adtak ki.

Forrás: Police.hu

A rendőrök azt kérik, hogy aki a férfit felismeri, vagy információja van róla, az jelentkezzen. 

Az ügyészség közben javasolta a két elfogott férfi letartóztatását, mert többek között fennáll a bűnismétlés veszélye. A kényszerintézkedésről várhatóan ma dönt a bíróság - írja közleményében a Fővárosi Főügyészség. 

Ahogy azt korábban megírtuk, a 34 éves férfi kihallgatása közben beismerő vallomást tett, és azt is elmondta, hogy

további két rablást is elkövettek ugyanezzel a módszerrel Budapest XI és XIII. kerületében.

A rablásokhoz bérelt autót használtak, amit egyszer az egyik Róbert Károly körúti benzinkúton tankoltak meg, majd fizetés nélkül elhajtottak.