Letartóztatták a székesfehérvári fegyveres rablót

Vágólapra másolva!
A rabló fegyverrel a kezében ment be egy székesfehérvári cég telephelyére, hogy kirabolja azt. A széfet nem tudták kinyitni, ezért mindössze pár ezer forinttal és egy tússzal menekült el. A túsz végül el tudott menekülni, a rendőrök pedig elfogták a férfit. A bíróság elrendelte a letartóztatását.
Vágólapra másolva!

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi január 25-én egy olyan autóval ment az egyik székesfehérvári cég telephelyére, aminek lecserélte a rendszámtábláját.

A parkolóban megvárta a telephely vezetőjét, egy gázpisztollyal a kezében mögé lépett és azt mondta neki, hogy: "ez egy fegyveres rablás".

Bementek az épületbe, ahol a mennyezetbe lőtt és követelte, hogy adják neki oda a pénzt a széfből. A széfben nagyjából 6 millió forint volt.

Forrás: Police.hu

A vezető közölte vele, hogy nincs nála a kulcs, talán a helyettesénél van, de nála sem volt. Erre az egyik alkalmazott odaadott a rablónak 15 ezer forintot a táskájából. Ezek után a férfi arra kényszerítette a vezetőt, hogy a saját kocsijával vigye el onnan.

Az egyik utcánál az utasítására megálltak, majd a kivette a vezető zsebéből két bankkártyáját és 12 ezer forintot.

A vezető ekkor kihasznált, hogy a rabló nem figyel, és a kocsi kulcsaival együtt kiszállt a kocsiból és elmenekült.

A rendőrök a személyleírás alapján még aznap elfogtak két férfit. Az egyikről gyorsan kiderült, hogy nincs köze a történtekhez.

A másik, 34 éves férfi viszont beismerő vallomást tett.

Az ügyészség javasolta a férfi letartóztatását, mivel fennáll annak a veszélye, szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, vagy újabb bűncselekményt követne el.