Szeles idő lesz hózáporokkal

Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése:
Vágólapra másolva!

Ma
Változóan felhős időre számíthatunk, elszórtan (eleinte inkább a középső tájakon, majd északkeleten) hózáporokkal. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős. Reggel -5, délután +3 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtök
Napközben nyugat felől fokozatosan erősen megnövekszik a felhőzet. Eleinte elszórtan lehet hószállingózás, majd estétől a Dunántúlon eső, havas eső, máshol havazás kezdődik. A délnyugati szél egyre inkább megélénkül. 0 és +6 fok közötti értékeket mérhetünk.

Péntek
Két hullámban várható csapadék: hajnalban, reggel még a kb. Gyöngyös-Békéscsaba vonaltól ÉK-re havazás, máshol eső várható. Napközben egy átmeneti szünet lesz, majd délutántól érkezik a második csapadéktömb, mely az ország nagy részére már esőt hoz. ÉK-en még 0-2, máshol már 3-8 fok várható délután.

Hétvége
Északnyugat felől csökken a felhőzet, inkább már csak délen és keleten fordul elő havas eső, majd hózápor. Szombaton még erős lehet az ÉNy-i légmozgás, majd vasárnapra gyengül a szél. Vasárnapra néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet.