Niedermüller Péter és a baloldal bezárja Erzsébetváros művelődési házát, és baloldali haveroknak adja át az ingatlan fölötti kizárólagos használati jogot

Vágólapra másolva!
Az impozáns épületet hozzávetőlegesen 2,5 millió forintért adná bérbe a DK-s városvezetés oktatási vagy kulturális célokra, amely egyelőre nem tudni, hogy mit takar pontosan. Mindazonáltal a lehetséges nyertes igencsak jól jár, mivel 2,5 millió forint ellenében egy több mint 1600 m2 hasznos alapterületű többemeletes műemléki épületet vehet használatba, amelyet 2015-2016-ban a Fidesz-vezette önkormányzat több mint 200 millió forintért újított fel, köztük Róth Miksa által készített ablakokat és üvegfelületeket - áll a Fidesz Erzsébetvárosi Szervezetének közleményében.
Vágólapra másolva!

Figyelemre méltó az önkormányzat rendkívül rövid pályáztatási ideje is, így a lehetséges pályázóknak valamivel több, mint két hetük lesz a teljes dokumentáció benyújtására, így joggal ad gyanakvásra okot a dolog.

De az is aggasztó, hogy a pályázatokat nem közjegyző jelenlétében, hanem saját embereikkel, a nyilvánosság és a pályázók kizárásával bontja fel a DK-s vezetésű önkormányzat vagyonkezelője és haveri jogásza.

Felmerül a kérdés, hogy miért ilyen sürgős a művelődési ház azonnali bezárása, kinek fáj a foga a Wesselényi utca 17-re, Erzsébetváros ékkövére és kulturális központjára? - írja a közlemény.

Ugye emlékszünk még Niedermüller Péter hangzatos ígéreteire a kampányból és arra, hogy milyen bőszen féltették a kultúrát a jobboldaltól és a kormánytól?

Ne felejtsük el a polgármester azon kijelentéseit sem, amelyben Belső-Erzsébetváros „kultúrnegyeddé" alakítását ígérte több ízben.

Lám-lám, most újra kibújt a szög a zsákból, a DK és baloldali szövetségesei megint csak megmutatták igazi arcukat: Ők nem kultúrnegyedet akarnak létrehozni, hanem DK-s kampányközpontot. A haveri bérlő majd maga dönti el, hogy kit és milyen feltételekkel enged be az épületbe. Ne felejtsük el, hogy annak idején ebben a házban tartotta Oláh Lajos, DK-s képviselő a kampányrendezvényeit, vendége volt Dobrev Klára is.

Nagy érdeklődéssel fogjuk figyelni, hogy hány baloldali vagy „civil" kultúraféltő szervezet fogja felemelni a szavát ez ellen a kultúrbarbárság és egy milliárdos értékű közéleti, közösségi kulturális tér kisajátítása és baloldali haveroknak történő átjátszása ellen.

A Fidesz kiáll az ERŐMŰVHÁZ bezárásával szemben, és felháborítónak tartja, hogy a köz pénzén létrehozott magas színvonalú kulturális-művészeti központot, Erzsébetváros ékkövét baloldali haveroknak játssza át a kereszténygyűlölő Niedermüller Péter.

A Fidesz megmondta előre: Erzsébetvárosba a baloldal nem kormányozni, hanem lopni jött! - zárul a közlemény.

Bajkai István, Erzsébetváros és Terézváros választókerületi elnöke közösségimédia-oldalán osztott meg egy videót, amelyben részletesen bemutatja a kialakult helyzetet.