Gulágra küldenék, kommunista módszerekkel hallgattatnák el a jobboldaliakat az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban egyre hangosabban követelik meghatározó baloldali szereplők a jobboldaliak elleni fellépést. Többek között átnevelést, Gulágot és titkosrendőrség létrehozását követelik - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban továbbra is komoly támadásoknak vannak kitéve a konzervatívok. A támadásokból pedig a baloldali média is kiveszi a részét. A kiemelt célpontjuk még mindig Donald Trump. Hétfőn eljuttatták az amerikai szövetségi képviselőház illetékesei az előző elnökkel szemben indított alkotmányos vádeljárás (impeachment) dokumentumait a szenátusnak, amely dönteni hivatott az elnök felelősségre vonásáról. Amerika történetében még sosem fordult elő, hogy egy hivatali idejét letöltő elnököt impeachment-eljárás alá helyezzenek.

Az ABC News televíziócsatornán Matthew Dowd politikai elemző odáig merészkedett, hogy Joe Biden elnökségének első pár napját a II. világháború utáni Németországhoz hasonlította.

- fogalmazott a náci Németországhoz hasonlítva Donald Trump elnökségét.

Szerinte meg kell beszélni, hogy mit tett Trump, mi a felelőssége, és mi lehet a büntetése.

A radikális baloldali CNN-en viszont már

a "deprogramming" szót használták a jobboldaliak kapcsán, ami lényegében átnevelést jelent.

Chris Cuomo és Don Lemon, a csatorna műsorvezetői arról értekeztek, hogy a jobboldaliak nem szeretik, ha azt mondják, hogy "deprogramálni kell embereket". Don Lemon csak finoman tette hozzá, hogy a QAnon hívőkről és az összeesküvéselmélet-hívőkről beszél. Szerintük a "konzervatív média", valamint a képviselőházban és a szenátusban ülők hatalmazták fel az olyan szerintük szélsőséges csoportokat, mint a Proud Boys.

Az amerikai baloldalon a jobboldaliak átnevelése visszatérő gondolat. Tavaly a Project Veritas nevű oknyomozó portál rejtett kamerás felvételek segítségével lebuktatta Kyle Jureket, aki Bernie Sanders egyik kampányszervezője volt.

Jurek arról értekezett, hogy

az Egyesült Államokban is gulágokra lesz szükség, hogy a Donald Trump-támogatókat átneveljék, és kifejtette azt a nézetét is, hogy Sztálin munkatáborai "sokkal jobbak voltak annál, amit a CIA elmondott az amerikaiaknak".

"Az emberek fizetésért dolgoztak a gulágokban, ahol a házastársi látogatásokat is engedélyezték. A gulágokat valójában átnevelő táboroknak szánták", mondta Jurek.

A történészek szerint egyébként 1924 és 1953 között 1,5-1,7 millió ember halt meg a gulágokban.

A baloldaliak azonban nemcsak a gulágok intézményét hasznosítanák újra a kommunistáktól, már a besúgás is megkezdődött.

A 18 éves Helena Duke három családtagját is megnevezte, miután felismerte őket egy fotón, amely a Capitolium ostrománál készült. A lány azért tette, mert az édesanyja korábban nem engedte, hogy részt vegyen egy Black Lives Matter-tüntetésen.

Helena Duke liberális leszbikusnak nevezte magát.

Don Winslow amerikai író Joe Biden beiktatását megelőzően egy olyan videót osztott meg, amelyben lényegében arra kérik az embereket, hogy kémkedjenek ismerőseik után.

A felvételen az állítják, hogy Donald Trump egy "új hadsereget" hoz létre. Az "új hadsereget" "radikális szélsőséges konzervatívoknak, más néven belföldi terroristáknak" nevezik. A videó ezt követően figyelmeztet arra, hogy ezek a "terroristák" normális munkát végeznek, és hogy közülük sokan azzal a szándékkal vettek részt a Capitolium ostromában, hogy "megöljék Nancy Pelosi-t, és felakasszák Mike Pence alelnököt".

A videóban az is elhangzik, hogy az elnöki vita során állítólag Trump nem ítélte el a fehér felsőbbrendűséget képviselőket. Azt azonban már nem teszik hozzá, hogy a korábbi elnök ezt már közel 40-szer megtette.

A videó szerint a megoldás az "állampolgári nyomozók hada", akik "figyelemmel kísérik a szélsőségeseket az interneten", és eredményeikről jelentést tesznek a hatóságoknak. A videóban azt mondják a fegyvereik a számítógépek és a mobiltelefonok lesznek, és emlékeztetnek, hogy Oszama Bin Ladent is egy CIA-alkalmazott találta meg egy számítógép segítségével.

Ahogy annak idején Kelet-Németországban működött a Stasi, a Szovjetunióban pedig a KGB, az Egyesült Államokban most az is felmerült, hogy egy "titkos rendőrséget" kellene létrehozni. A Daily Beast című portálon megjelent írásban értekeznek a kérdésről, és már a cikk elején leszögezik, hogy "más országokban vannak hazai kémügynökségek, amelyek otthon harcolnak a szélsőségesek ellen".

A mainstream narratíva szerint egyébként a "szélsőséges" jelző mindenkire vonatkozhat, aki nem a balliberális véleményt képviseli.

Oliver Darcy, a CNN egyik munkatársa január elején azt követelte, hogy a kábelszolgáltatók szedjék ki a Newsmax nevű konzervatív televíziós csatornát a csomagjaikból. Alex Stamos pedig szintén a CNN-en értekezett arról, hogy a YouTube-on vannak olyan emberek, akik "nagyon radikálisak", és megjegyezte, hogy ezeknek a nézőközönsége nagyobb, mint a CNN-é nap közben.

Arról is szólt, hogy az "OANN és Newsmax problémára" is megoldást kell találni.

"Ezeknek a vállalatoknak szólásszabadságuk van, de nem vagyok biztos benne, hogy szükségünk van arra, hogy a Verizon, az AT&T, a Comcast és a többiek több tízmillió háztartásba eljuttassák őket", mondta.