Egy hét alatt három bűnözőt fogtak el a rendőrök Sükösdön, akik a bíróság le is tartóztatott.

Egy 17 éves helyi fiú január 21-én este, bemászott egy családi ház udvarára, betörte a bejárati ajtót, majd a kezében egy farúddal rátámadt az ott élő férfira. Ököllel ütötte meg a házigazdát, aki ettől elesett, majd ráült a mellkasára és nyugtatót, pénzt valamint telefont követelt tőle. A férfi egy doboz nyugtatót adott oda a rablónak, aki ezek után még eltette a telefonját is, majd elmenekült a házból. A rendőrök még aznap éjjel elfogták. Felfegyverkezve elkövetett rablás miatt indult ellene nyomozás.

A rendőrség 2 órán belül elfogta azt a férfit is, aki egy sükösdi ház kamrájának ajtaját feltörve dohányt és élelmiszert lopott. Kiderült, hogy a férfi korábban ellopta az ismerőse táskáját is, amikor együtt italoztak karácsony előtt. A táskában volt az ismerőse pénze és iratai. A tolvaj ellen lopás miatt indult eljárás.

Egy másik sükösdi férfi "herbál" és "kristály" fantázianevű pszichoaktív port árult gyerekeknek és felnőtteknek is. A férfi az autójával megpróbált elszökni a rendőrök elől, többszöri felszólítás ellenére sem állt meg. A díler ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés és kábítószer birtoklás miatt indítottak nyomozást.

Az ügyészség javasolta mindhárom férfi letartóztatását, mivel fennáll a bűnismétlés veszélye. A bíróság mindegyik férfi esetében elrendelte a letartóztatást – írja közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.