Jövő hétfőn lesz a tárgyalása annak a versendi asszonynak, aki hidegvérrel gyilkolta meg újszülöttjét  2019 végén. Krisztina az elejétől kezdve titkolta terhességét, majd szülés után azonnal végzett a gyerekével. A csecsemő maradványainak eltakarításához idősebb lányát is bevonta, akinek fogalma sem volt arról, hogy a kezébe adott szemetezsák halott testvérét rejti.

Az eset óta letartóztatásban lévő Krisztina 2008-ban ment hozzá Zsolthoz. A pár egy Baranya megyei faluban élt, a férfi gyakran ivott, ami miatt állandóak veszekedtek. Időnként bántalmazta is az asszonyt.

A négygyerekes anyateherbe esett férjétől, amit az első perctől kezdve igyekezett eltitkolni, egyszerűen arra fogta, hogy meghízott. 

2019 december 9-én megindult nála a szülés. Krisztina ezt az időt a háznak egy távolabbi szobájában töltötte, végül hajnali 5 körül egészséges fiút szült.

Ahhoz, hogy ezt ne tudják meg, és hogy a kisbaba ne tudjon felsírni, kegyetlen tervet eszelt ki.

Magához vett egy műanyag szemeteszsákot, melyet összegyúrt, és lenyomta az újszülött gyerek torkán, amitől a baba megfulladt. Ezután a testét egy takaróba csavarta, majd egy szemeteszsákba csomagolta.

Míg a férje munkába, két lánya pedig iskolába ment, harmadik gyerekét otthon tartotta azzal, hogy segítsen eltakarítani a bűnjeleket. Testvére holttetsét be kellett pakolnia egy ruhásszekrénybe, és  az egész helyiséget kitakarítani.

Másnap, amikor egyedül maradt,

az asszony máglyát rakott a kertben, és megpróbálta elégetni rajta a halott újszülöttet. de nem sikerült neki teljesen. Végül a gyerek maradványait újra becsomagolta egy jutazsákba, majd egy vödörbe tette, ezeket pedig az udvaron egy szekrénybe rejtette,

és különböző holmikkal eltorlaszolta.

A rendőrséghez bejelentés érkezett ezután, miszerint egy tehes versendi nő valószínűleg titokban szülte meg gyermekét, majd eltűntette az újszülöttet. Krisztina a kiérkező rendőröknek először azt mondta, hogy nem volt terhes és önként vállalta az orvosi vizsgálatot. Az orvosi vizsgálaton azonban kiderült, hogy a nő nemrég szült, ezután vallotta be, mit tett. 

A rendőrök 2019. december 18-án találtak rá a gyerek holttestére.

Miután kiderült, hogy a nő megölte a gyermekét, a Bors munkatársa meglátogatta a családot ahol sikerült beszélnünk Krisztina férjével.

Ott volt hátul egy festékesdobozban, már ami megmaradt belőle. A feleségem másfél hete takarított az udvaron, tüzet is rakott, valószínűleg akkor égette meg a gyereket – mondta a Borsnak Krisztina férje, aki állítólag nem is tudott az asszony terhességéről.

A tárgyalás jövő héten lesz a Pécsi Törvényszéken - írja a Bors.