Szakmai végzettsége sem volt a gázszerelőnek, akit a szekszárdi robbanással gyanúsítanak - videó

ÉPÜLET Foglalkozás romos épület SZEMÉLY törmelék tűzoltó
Szekszárd, 2019. október 9. Tűzoltók Szekszárdon, egy Herman Ottó utcai társasháznál, ahol gázrobbanás történt egy második emeleti lakásában 2019. október 9-én. A mentők öt embert vittek kórházba, két férfi súlyos, három nő könnyű sérülést szenvedett. MTI/Kiss Dániel
Vágólapra másolva!
A rendőrök egy 70 és egy 48 éves férfit gyanúsítanak, utóbbinak még szakmai végzettsége sem volt a társasház gázvezetékeinek és konvektorainak beszerelésére. A robbanás miatt száz lakónak kellett elhagynia lakhatatlanná vált otthonát, öten megsérültek.
Vágólapra másolva!

Mint azt a rendőrség a honlapján felidézte, a gázrobbanás még 2019 októberében történt, az esettel kapcsolatos vizsgálatok pedig a napokban zárultak le.

A robbanás előtt gázvezetékeket cseréltek a társasház egyik lakásában, amelyet nem szakszerűen végeztek el.

A vizsgálatok szerint tehát emberi mulasztás okozhatta a súlyos balesetet,

amellyel kapcsolatban a fővállalkozót, egy 70 éves férfit, és annak alvállalkozóját, egy 48 éves férfit gyanúsítanak. Utóbbiról kiderült, még

szakmai végzettsége sem volt a fűtésrendszer kiépítésére és a fűtőtestek beszereléséhez.

Forrás: MTI/Kiss Dániel

A robbanásról korábban az Origo több cikkben is beszámolt. A robbanás egy többszintes társasház egyik második emeleti lakásában történt a Herman Ottó utcában. Aznap öt embert vittek kórházba, és négy lépcsőházból mintegy 100 embert menekítettek ki a tűzoltók.

Az öt sérült közül

két férfi súlyosan, három nő pedig könnyebben sérült.

A lakások a robbanás miatt lakhatatlanokká váltak.