Korábban az Origo is beszámolt róla, hogy Hiesz György, Gyöngyös polgármestere jogosulatlanul jutott hozzá a koronavírus elleni védőoltáshoz. Egy másik baloldali politikusról, László Imréről is a napokban derült ki, hogy annak ellenére oltották be, hogy már nem dolgozik az egészségügyben, ráadásul sem ő, sem pedig Hiesz nem regisztrált a védőoltásra.

Hiesz Györgyöt, Gyöngyös baloldali polgármesterét január elején oltották be, és nagy valószínűséggel a 64 éves politikus feleségének és a korábban MSZP-s háziorvosának is elintézte, hogy jogosulatlanul hozzájussanak a vakcinához, ezzel pedig nagy valószínűséggel hivatali visszaélést követett el. 

Hiesz arra hivatkozott, hogy a nap végén megmaradt oltásokat kapták meg, és azok egy órán belül megromlottak volna, ha nem használják fel. Szlávik János infektológus azonban a Hír TV-ben cáfolta ezt az állítást, hiszen a megmaradt vakcinákat még egy napig lehet tárolni a hűtőben, így másnap reggel is felhasználhatóak. 

László Imre, a XI. kerület Gyurcsány-párti polgármestere szintén beadatta a védőoltást, ezzel az ATV műsorában dicsekedett el, holott a politikus az oltási terv szerint nem kaphatta volna meg. Ahogyan a Mandiner is kiemeli, László Imre korábban a Honvédkórházban, majd 2011-ig a Szent Imre Kórházban is dolgozott, azonban annak nem volt nyoma, hogy jelenleg is az egészségügyben dolgozna.

László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestereForrás: MTI/Komka Péter

Arra a kérdésre, hogy jelenleg is praktizál-e, azt a kitérő választ adta, hogy szerinte ez a téma inkorrekt, így lényeges információt nem árult el.  Később viszont kiderült, hogy László Imre ugyan jelentkezett önkéntes munkára az egyik kórházban, azonban ezt jóval az oltást követően tette, tehát a vakcináció pillanatában erre nem volt jogosult. 

Az Origo azt is megtudta, hogy sem ő, sem pedig Hiesz nem regisztrált a vakcinára a hivatalos kormányzati oldalon.