A valaha volt legnagyobb zöldmezős beruházás valósul meg Iváncsán - 2500 munkahely jön létre

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2020. június 11. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a versenyképességi program támogatói okiratainak átadóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. június 11-én. Az eseményen újabb három vállalat, a Fevita Hungary Zrt., a Borsodchem Zrt. és a Neuzer Kerékpár Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vezetője vehetett át támogatói okiratot. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Ez lesz Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházása – mondta el Szijjártó Péter a dél-koreai SK Innovation legújabb beruházásáról. A cég Iváncsán építi meg harmadik magyarországi akkumulátorgyárát, és ezzel 2500 új munkahelyet teremt a Fejér megyei településen. 
Vágólapra másolva!

- mondta el Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter közölte, lassan egy éve élünk együtt a vírussal. Most egy olyan fantasztikus sikert jelentek be, ami feledtetheti a velünk lévő nehézségeket - tette hozzá. A miniszter elmondta, hogy aki képes most beruházásokat vonzani, az képes lehet a munkahelyek megvédésére. Magyarország egy világraszóló győzelmet aratott, ez most a valaha volt legnagyobb zöldmezős beruházás. Az SK Innovation dél-koreai vállalat a világ egyik legjelentősebb akkumulátorgyára - mondta a miniszter.

- mondta Szijjártó Péter.

Magyarország történetének eddigi legnagyobb zöldmezős beruházását jelentette be Szijjártó Péter Forrás: MTI/Kovács Tamás

Amint a vállalattal a végleges szerződés megszületik, akkor nyilvános lesz a magyar állami támogatás mértéke. Elektromos autók akkumulátorait gyártja majd az iváncsai gyár – mondta Szijjártó Péter. Az elektromos autók akkumulátorainak a gyártásban Magyarország a világ élvonalába került. A járműipar egy nagyon nagy megújulás előtt áll, és ezért nagyon sok elektromos akkumulátorra lesz szükség – tette hozzá.

Az EU célja, hogy 2050-re klímasemleges legyen a kontinens, és ebben Magyarország főszerepet tud játszani – mondta a miniszter.

Öt éve még 450 ezer, míg 2020-ban kétmilliónál több elektromos autót értékesítettek. A becslések szerint 2030-ra 25 millió elektromos autót fognak eladni –

tette hozzá. Ez a beruházás a jövőről és környezetünk megvédéséről szól. Magyarország mai győzelme a jövőbeli sikerekről szól - mondta a miniszter.

A koreai vállalatok bekerültek az öt legnagyobb magyarországi beruházói közösségbe, és még tavaly is sikerült 28 százalékkal növelni a két ország közötti kereskedelmet – mondta Szijjártó.