Feleségét ültette be két helyi iskola tanácsába Göd momentumos polgármestere

Vágólapra másolva!
Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere feleségét ültette be két gödi iskola intézményi tanácsába - vette észre az Origo az önkormányzat honlapján. Vajda Viktória valóságos First Ladyként tündököl a Pest megyei településen: a napokban férje polgármesteri irodájának előteréből konferálta fel a város magyar kultúra napi online műsorát. A momentumos házaspár gyakorlatilag családi vállalkozást csinált Gödből.
Vágólapra másolva!

Hétfőn jelent meg a város honlapján a Dunakeszi Tankerületi Központ által fenntartott gödi általános iskolák intézményi tanácsainak személycseréiről szóló polgármesteri határozat. A döntést Balogh Csaba veszélyhelyzeti jogkörében, a képviselő-testület megkérdezése nélkül hozta meg, ami esetében közel sem számít példa nélkülinek.

Balogh és Vajda Kft.

Ahogy az a közzétett dokumentumból látható, a baloldali településvezető visszahívta a Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanácsából Kis-Simon Lászlót, a Huzella Tivadar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanácsából pedig Szőke Zsófiát. Pótlásuk egészen extrém módon lett megoldva, ugyanis

Balogh Csaba mindkét helyre saját feleségét, Vajda Viktóriát ültette be.

Mindenképpen érdekes, hogy ezeket a tisztségeket korábban nem politikusok, hanem pedagógusok töltötték be. Arról nem is beszélve, hogy a kinevezéseknek semmi köze a rendkívüli jogrendhez, a momentumos polgármester mégis erre hivatkozva lépte meg ezt.

Forrás: Határozatok.hu

Az már önmagában véve támadható, ha egy politikus saját rokonának, jelen esetben legközelebbi hozzátartozójának osztogatja a (politikai) pozíciókat, úgy meg pláne, hogy az illető nem igazán ért az adott szakterülethez. Márpedig Vajda Viktória esetében erősen felmerül a gyanúja ennek: képviselőjelölti kampányanyagában színháztörténészként, dramaturgként, gyermekpszichodráma-terapeutaként mutatta be magát, ami nem igazán találkozik a fentiekkel. Balogh döntése azért is érthetetlen, mert a gödi közgyűlésben több pedagógus végzettségű képviselő is helyet foglal, mégis színháztörténész feleségét bízta meg a feladattal.

Sorban kapja a pozíciókat férjétől

Vajda Viktória egyébként valóságos First Ladyként tündököl férje mellett a 25 ezer főt számláló Pest megyei településen. A napokban a polgármesteri iroda előteréből konferálta fel a város magyar kultúra napi online műsorát: onnan, ahol rendszeresen rohangál a Balogh család kutyája. Az állat egyébként az alvilág őrzőjéről, Cerberusról kapta a nevét.

A momentumos politikusfeleség alakítását itt tudja megnézni:

"Balogh Csaba vagyok. Gödi lakos, vállalatfejlesztési szakember, közgazdász, 2 gyönyörű kislány édesapja. Feleségemmel, amint tehettük, Gödre költöztünk, hogy gyermekeink a legjobb helyen nőhessenek fel" - ezekkel a szavakkal mutatkozott be választási kampányanyagaiban a momentumos politikus, aki már ekkor is nagyon büszke volt feleségére.

Ezek után nem csoda, hogy polgármesterré választása után egyik első lépése volt, hogy párját kinevezze a helyi Humánügyi Bizottság élére. Vajda egyébként férjének köszönhetően - mindenféle politikai tapasztalat nélkül - egyéni körzetet kapott az önkormányzati választáson. A politikusfeleség sikeresen vette az akadályt, és körzetét megnyerve képviselői mandátumot szerzett. Emellett a Momentum listájáról a megyei közgyűlésbe is bejutott.

A városban nyílt titoknak számít, hogy Balogh Vajdát szeretné a baloldal helyi jelöltjeként indítani a '22-es parlamenti választáson. Ezt támasztja alá, hogy az Origo értesülései szerint a Momentum minden bizonnyal őt fogja indítani az előválasztáson. Ugyanakkor az is elterjedt vélemény, hogy

Vajda Viktória nagy veszélyt jelent a baloldali összefogásra, hiszen komoly szerepe volt a baloldal helyi együttműködésének szétverésében.

Akárhogy is lesz, Vajda férjének köszönhetően már most is különleges karriert futott be: egyszerre önkormányzati képviselő, megyei képviselő, tanácstag, korábbi bizottsági tag és kétgyerekes családanya.

Bizalmasnak jól fizető állás

Nem ez volt az első alkalom, hogy a momentumos polgármester nem úgy használja fel veszélyhelyzeti jogosultságait, mint ahogy az elvárható lenne.

Legutóbb mérnöknaponként 85 ezer forintért önkormányzati tanácsadóvá léptette elő legfőbb bizalmasának, Hlavács Juditnak a férjét, Elekes Balázst, továbbá indoklás nélkül felmentette az egyik önkormányzati cég, a Településellátó Szervezet (TESZ) igazgatóját, Nagy Sándort.

Az extra hatalommal felruházott baloldali politikus korábban rendkívüli hatáskörével élve leváltotta alpolgármestereit, a DK-s Lőrincz Lászlót és az LMP-s Fülöp Zoltánt. Helyükre pedig egy maximálisan megbízható momentumos (Andrejka Zsombor) és egy párt közeli politikust (Hlavács Judit) ültetett.