Budai Gyula az OLAF-hoz fordul a Czeglédy Csabának kölcsönadott uniós pénzek ügyében

Gyurcsány-Czeglédy, Gyurcsány Ferenc, Czeglédy Csaba
Vágólapra másolva!
A héten feljelentést tett és az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordul az uniós forrásokat Czeglédy Csabának kölcsönadó Altus Zrt. ügyében Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő.
Vágólapra másolva!

Budai Gyula vasárnap az MTI-nek azt mondta. hogy "a Gyurcsány család családi cége", az Altus Befektetési Zrt. 1,5 milliárd forint európai uniós támogatást kapott, és ebből több alkalommal adott kölcsönt a "bűnöző Czeglédy Csabának".

A képviselő kiemelte: Czeglédy Csabát már jogerősen elítélték költségvetési csalás miatt, és jelenleg is folyik ellene egy 6,5 milliárd forintos költségvetési csalás miatt indított eljárás. Czeglédy Csaba a

és sok baloldali politikust képvisel - jegyezte meg, hozzátéve, hogy

Czeglédy Csaba egy év alatt több mint 150 millió forintot kapott a fővárosi DK-s önkormányzatoktól közpénzből.

A fideszes politikus kijelentette: egyértelmű, hogy az Altus Befektetési Zrt. európai uniós forrást adott Czeglédy Csabának. Ez jogszabályba ütközik - közölte, ezért az Altus "jogellenes kölcsöneivel" kapcsolatban a héten feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségnél.

Czeglédy Csaba és Gyurcsány Ferenc Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely, Szigetváry Zsolt

Budai Gyula hangsúlyozta, hogy

EU-s forrást sem kölcsönként, sem támogatásként nem lehet továbbadni.

Sem Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, sem Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője, sem az Altus nem jogosult arra, hogy az általuk az EU-tól kapott pénzt továbbadják Czeglédy Csabának, vagy bármilyen más gazdasági társaságnak.

- mondta, hozzátéve: ezért az OLAF-hoz fordul, és vizsgálatot kezdeményez az európai uniós források ilyen jellegű felhasználásával kapcsolatban.

Annak kapcsán, hogy a DK vasárnap azt közölte: feljelentik Orbán Győzőt, a miniszterelnök apját az EU csalás elleni hivatalánál, a fideszes politikus azt mondta: szeretné,

Dobrev Klára 2017-ben úgy adott kölcsönt Czeglédy Csabának, hogy tudta: a kölcsön összege egy más gazdasági társasághoz kerül, mivel Czeglédy Csaba akkori cége már végrehajtás alatt volt - mondta Budai Gyula, aki korábban emiatt is büntetőfeljelentést tett Dobrev Klárával szemben. Kitért arra is, hogy Dobrev Klára időközben a DK EP-képviselője lett.

- fogalmazott Budai Gyula.