Karácsony Gergely szakértője a gyerekek jogaira hivatkozva betiltaná a keresztelést

Vágólapra másolva!
Békés Gáspár, Karácsony Gergely környezetügyi szakértője szerint jogi szempontból illegitim, ha valaki gyerekként lesz tagja egy egyháznak. A baloldali szakember ezzel lényegében betiltaná a keresztelést. Békés egyébként előszeretettel gyalázza a keresztényeket. 
Vágólapra másolva!

A Vasárnap.hu-ra hivatkozva írta meg a Magyar Nemzet, hogy a magát ateista aktivistának nevező Békés Karácsony Gergely környezetügyi szakértőjeként dolgozik a főpolgármesteri hivatal klíma- és környezetügyi főosztályán.

Mint arra felhívták a figyelmet, a szakember rendszeresen tesz közzé kereszténygyalázó posztokat a közösségi médiában.

A Vasárnap.hu egyik olvasója hívta fel a figyelmet: Gáspár korábban amellett érvelt, hogy az államnak be kellene tiltania a gyermekek megkeresztelését.

- írta a Magyar Ateista Társaság Ateista forradalom című blogján még 2018-ban. A cikkben kifejtette, hogy a keresztelés tiltásával az ország egyértelművé tenné, hogy mások jogainak megsértése kortól függetlenül elfogadhatatlan.

Békés Gáspár írására a Klubrádió is felfigyelt, a szerzővel Dési János beszélgetett a Reggeli gyors című műsor 2018. június 5-i adásában.

Legyen tiltva a keresztelés, mert azt az üzenetet hordozza mind a szülőknek, mind a társadalomnak, és közvetve más szülőknek, hogy a gyerekre nem vonatkozik az alkotmány, az alaptörvény. Azaz ők alacsonyabb rendű állampolgárok. Hiszen el lehet dönteni helyettük, hogy milyen vallásban vannak megkeresztelve, vagy beletéve - fogalmazott Karácsony szakértője. Majd ennél is tovább menve kijelentette:

Békés Gáspár Forrás: Vasarnap.hu

A kijelentést még Dési is teljesen abszurdnak tartotta, és a kommunizmus vallásellenes túlkapásaira asszociált.