Több mint egymilliárd forintja van Gyurcsány Ferencnek - a családi cégüket, az Altust viszont teljesen kiürítették

baloldal nem segít a járvány elleni védekezésben, GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2020. március 23. Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője, elnöke napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 23-án. Mögötte egy képviselő a koronavírus-járvány miatt szájmaszkot visel. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferencnek tavaly ismét jelentősen, több százmillió forinttal nőtt a vagyona. A DK elnöknek már több mint egymilliárd forintnyi megtakarítása van. Családi cégük, az Altus sajátos pénzügyi helyzetéről pedig hamarosan külön írunk.
Vágólapra másolva!

A DK elnökének 2020-as vagyonnyilatkozata alapján több mint 823 millió forintnyi vagyona volt értékpapírszámlán. Gyurcsánynak ezenkívül van még egy több mint 2,4 millió forintnyi követelése is. Gyurcsánynak van még egy 225 millió forintos lakásvásárlási előleg követelése is, ami azt jelentheti, hogy lakást vásárol, és előlegként ennyit már ki is fizetett.

Összességében tehát több mint 1 milliárd forintnyi vagyona volt tavaly a bukott kormányfőnek.

Ezzel párhuzamosan pedig az Altusból tavaly több mint 55 millió forintnyi osztalékot vett ki Gyurcsány.

2019-ben összességében még csak 962 millió forintnyi vagyona volt a bukott kormányfőnek,

tehát egy év alatt több mint 100 millió forinttal gazdagodott.

Budapest, 2020. március 23. Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője, elnöke napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 23-án. Mögötte egy képviselő a koronavírus-járvány miatt szájmaszkot visel Forrás: MTI/Kovács Tamás

Hitelt vettek fel feleségével a kötcsei ház megvásárlásához

A DK elnökének van egy 58 millió forintos hiteltartozása, valamint egy több mint 214 millió forintos értékpapír-fedezetű hitele is. Az utóbbi tavaly még csak 150 millió forint volt. Összességében tehát 272 millió forintnyi hitele van a 2019-es 150 millió forinttal szemben. A vagyonnyilatkozatból az derül ki, hogy Gyurcsány az értékpapír-fedezetű hitelt a kötcsei ház megvásárlásához vette fel a feleségével közösen.

Gyurcsány Ferencnek továbbra is tulajdonában van egy 50 négyzetméteres pápai társasházi lakás és a kötcsei birtoka. Érdekes, hogy a bukott kormányfőnek nincsen autója. Parlamenti képviselőként egyébként havi bruttó tiszteletdíja 2 206 800 forint volt.