Gyurcsány Ferenc sem ment el a parlament rendkívüli ülésére

Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés rendkívüli ülésén nem fogadták el a baloldal kezdeményezéseit, mivel a parlament határozatképtelen volt az alacsony létszám miatt. A rendkívüli ülést a baloldal kezdeményezte, ennek ellenére többen mégsem mentek el. Gyurcsány Ferenc mellett Mellár Tamás, Mesterházy Attila, Rig Lajos, Stummer János, Szakács László, Hadházy Ákos és Szél Bernadett sem volt jelen az ülésen. A Fidesz és a KDNP azért nem vett részt az Országgyűlés hétfői rendkívüli ülésén, mert „politikai blöffnek" tartotta a baloldali pártok kezdeményezését. Az ülésen a megjelent baloldali képviselők a megszokott álhíreket és csúsztatásokat adták elő.
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés nem fogadta el a baloldal által benyújtott javaslatokat és vizsgálóbizottságok felállítását, mivel nem volt meg a megfelelő számú képviselő a napirend elfogadásához. A ház határozatképtelen volt.

A rendkívüli üléssel kapcsolatban a Fidesz-frakció azt írta: a baloldal által kezdeményezett ülés csak egy politikai blöff, egy újabb eszköz arra, hogy a járvány elleni védekezést támadják.

A kormánypártok szerint a baloldalnak inkább azt kellene kivizsgálnia, hogyan fordulhatott elő, hogy a baloldal gyöngyösi polgármestere soron kívül adatta be magának és feleségének a koronavírus elleni védőoltást.

Dömötör Csaba: Oltás elleni hangulatkeltést folytat a baloldal

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közösségi oldalán azt írta,

Az ülésen a baloldali képviselők napirend előtti felszólalásaiban a szokott álhíreket ismételték meg, valamint a már megszokott csúsztatásokat.