Saját szavazóival fizetteti ki Hadházy Ákos a politikai akciót

A lónak a faszát! ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ felirat Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZEMÉLY tábla
Budapest, 2019. október 21. Hadházy Ákos független parlamenti képviselő feliratot tart a kezében Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalása alatt az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. október 21-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
5,1 millió forintot kapott támogatóitól Hadházy Ákos a vagyonnyilatkozata szerint 2020-ban.
Vágólapra másolva!

Január 31-én éjfélkor hozták nyilvánosságra az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatait. Hadházy Ákoséból kiderült, hogy összesen 5,1 millió forintot kapott követőitől politikai akcióira, a politikus saját bevallása szerint.

Egyre több baloldali politikus kér pénzt kiadásaikra a szavazóiktól. Hadházy Ákos esetében például arról van szó, hogy

az elmúlt egy évben több alkalommal is tudatosan szabályt szegett.

Az Országgyűlés csaknem 2 millió forintos büntetést szabott ki rá, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság egymillió forintot, míg a járvány alatt szervezett dudálós tüntetése miatt - ahol Hadházy Ákos autójával nekiment egy újságírónak - 750 ezer forintos büntetést kapott a rendőrségtől. Utóbbira viszont nem ő, hanem a lakásán nyilvántartott alapítvány gyűjtötte a támogatásokat, így ez nem is jelenik meg a vagyonnyilatkozatában.

Hadházy Ákos trágár provokációja az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. október 21-én Forrás: MTI/Kovács Tamás

Hadházy Ákos tehát 2020-ban

összesen csaknem hárommillió forint büntetést provokált ki,

ezt az összeget azonban nem a saját pénzéből tervezte kifizetni. A radikális baloldali politikus ugyanis minden akciója és bírság után az emberektől kezdett el pénzt kérni. Büntetéseire többségében a saját bankszámláján gyűjtötte a pénzt, és szinte minden esetben saját közösségi oldalán számolt be gyűjtése sikerességéről.

Bohóckodásai és provokációi után tehát már nem vállalta a következményeket, szimpatizánsainak kellett fizetni az ezekért kapott több millió forintos büntetéseket.