Az orvosok hozzáértésének, a családomnak, és a Jóistennek köszönhetem, hogy túléltem

Vágólapra másolva!
Aradszki András, a KDNP országgyűlési képviselője a koronavírus miatt öt hétig volt lélegeztetőgépen, altatásban, most a Mandinernek adott nyilatkozatában beszélt előszőö nyilvánosan betegségéről, az életéért való küzdelméről, és megváltozott életfelfogásáról. Úgy látja, az orvosok hozzáértése, családja, barátai, ismerősei támogatása és a Jóisten kegyelme nélkül nem élte volna túl a kórt. A jobboldali politikus az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben gyógyult, és még a mai napig nem tud járni. 
Vágólapra másolva!

"Azt mondják, nagyon ritka, aki ilyen helyzetből felépül, mint én" - kezdte Aradszki András. A politikus gyógyulását három dolognak tulajdonítja: az orvosi hozzáértésnek, annak, hogy a kór viszonylag erős fizikai állapotban találta, és a rengeteg együttérzésnek, amivel találkozott. Mint elmondta, családja, a barátai, az ismerősei, a munkatársai és képviselőtársai imaláncokat szerveztek érte. "A Jóisten szeretete és kegyelme kellett ahhoz, hogy el tudjuk kerülni a legrosszabbat, ami egyszer eljön, de szerintem még korai lett volna; éreztem az emberek erejét, hogy ha baj van, akkor a másik segítségére sietnek" - fogalmazott, hozzátéve, hogy "felfoghatatlan", hogy mennyi jókívánságot, szeretetet kapott ő és a családja is ez idő alatt, ami, úgy érzi, fantasztikusan megerősítette.

Az, hogy csodával határos módon felgyógyult a betegségből, megerősítette istenhitében és abban is, hogy az emberek alapvetően jók és a jóra vannak teremtve.

"Egy emberként mozdult a környezetem, segítettek, imádkoztak értem, lelkileg is könnyebbé tették a túlélést és a gyógyulást, hála Istennek" - magyarázta megrendülten.

Aradszki András arra is kitért, hogy az őt körülvevő orvosok, egészségügyi szakdolgozók "fantasztikus odaadással és szakértelemmel látják el a betegeket". "Azonnal szolgálatkészen, egymást kisegítve, magas szakmai tartalommal, bátran és gyorsan döntve gondoskodtak rólunk, ez engem nagyon megnyugtatott, megerősített, bátorított" - foglalta össze a kereszténydemokrata politikus, aki arról is beszámolt, hogy betegsége után megváltozott az életszemlélete. Aradszki András végül mindenkit arra buzdított, hogy "oltassa be magát és tartsa be a szabályokat, mert ez a vírus az ember háta mögé megy, és egyszerűen leüti, mint egy bandita".

Felépült a betegségből Forrás: MTI

A jobboldali képviselő elmesélte betegsége történetét is a Mandinernek. Éppen egy sajtótájékoztatóra indult, amikor érezte, hogy megy fel a láza, így útközben lemondta az eseményt, nem akart kockáztatni. Miután hazament, állapota folyamatosan romlott, mígnem az első tünetek jelentkezését követő negyedik napon a háziorvosa kihívta hozzá a mentőt.

Összesen öt hetet volt lélegeztetőgépen, amelyről éppen szilveszter napján vették le, január eleje óta pedig az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben gyógyult. Az altatás megtette hatását, fizikai állapota megváltozott, még jelenleg sem tud járni, nehezen fordul, de elmondása szerint már szépen javul. Kezelőorvosai gyógytornával segítenek rajta, emellett pedig igyekeznek "helyrerángatni" a tüdőkapacitását, amit szintén tönkretett a vírus.