Bajkai István: Egy jelentős kulturális színfolttal lesz szegényebb Erzsébetváros

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Wesselényi utca 17. szám alatti kulturális központról, annak várható jövőjéről.
Vágólapra másolva!

A politikus a napokban a közösségi oldalon hívta fel a figyelmet arra, hogy az erzsébetvárosi vezetés a Wesselényi utca 17. szám alatti nagy kulturális központot, az ERőMŰVHÁZ-at bérbe adná, ami véleménye szerint azzal jár, hogy egy jelentős kulturális színfolttal lesz szegényebb a kerület. Erre válaszolt szintén a közösségi oldalon a kerület alpolgármestere, aki hazugsággal vádolta meg Bajkai Istvánt, aki ennek kapcsán elmondta, pont a jelenlegi vezetés az, amelyik nem mond igazat. Hozzátette, az is érdekes, hogy az Erzsébetváros Hírei című portál, amit közpénzből tartanak el, az saját oldalán támad meg egy másik politikai erőt a véleménye miatt.

Az önkormányzat a Wesselényi utcai épületet egy bérleti konstrukció keretében szeretné kiadni, ennek értelmében a bérlő döntheti el, hogy kiket engedhet be oda. Hozzátette Bajkai István, azt szörnyű látni, ahogy a kultúrát most leépítik Erzsébetvárosban, ahogy az is, hogy ezzel a bérbeadással a közösségi funkciót is kivonják a kulturális térből. Véleménye szerint, bár az önkormányzat azt hangoztatja, hogy a kultúrházra a pályázat nyilvános, bárki elindulhat azon, ám az felettébb furcsa, hogy csupán két hetük van a pályázóknak elkészülni mindennel. Egy ilyen rövid határidővel egy 1600 négyzetméteres épület üzemeltetésére pályázni lehetetlen, kivéve akkor, ha már előre megvan a leendő győztes.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.