Hárommillió forintra büntették meg közbeszerzési visszásságok miatt a Baranyi Krisztina vezette Ferencvárost

Vágólapra másolva!
Összesen hárommillió forintra büntette meg a Közbeszerzési Döntőbizottság Baranyi Krisztina megreformált parkolási rendszere miatt a ferencvárosi önkormányzatot. Nem ez volt az első alkalom: a helyi Fidesz közleményében arra kéri a baloldali polgármestert, hogy ne herdálja el az önkormányzat pénzét.
Vágólapra másolva!

Mint írják, a Közbeszerzési Döntőbizottság január 26-án 3 millió forintos bírságot szabott ki:

  • másfél millió forintot azért, mert a parkolóórákhoz szükséges informatikai rendszer beszerzése során jogtalanul mellőzték a közbeszerzési eljárást, továbbá
  • érvénytelenítették a Baranyi Krisztina által kiválasztott cégekkel megkötött szerződéseket is, aminek jogkövetkezményeként újabb 1,5 millió forint bírságot szabtak ki.

Mint ismert, a parkolási reform nem az első alkalommal bukott meg a szabályossági vizsgálaton. Tavaly szeptemberben 2 millió forint büntetést kapott az önkormányzat parkolásüzemeltető cége, mert jogsértő módon folytatták le az eljárást. Így összesen 5 milliós bírságnál jár az önkormányzat Baranyi Krisztina új parkolási rendszere miatt.

"Felháborítónak tartjuk, hogy míg a parkolási rendszert nem tudja szabályosan működtetni, viszont az idei évre a hatszorosára emelte a lakosság éves parkolási hozzájárulásának összegét. Felszólítjuk Baranyi Krisztinát, hogy ne herdálja el a ferencvárosiak pénzét!" - kommentálta a történteket a helyi Fidesz.

A büntetés azért problémás, mert Baranyi Krisztina a kampányban átlátható, szabályos parkolást ígért, ehhez képest sorra derülnek ki a szabálytalanságok az új parkolási rendszerrel kapcsolatban, arról nem is beszélve, hogy annak informatikai háttere továbbra sincs megoldva.

Legutóbb a momentumos Déri Tibor vezette újpesti önkormányzatot büntette meg a Közbeszerzési Döntőbizottság. A Kontra cikke alapján a baloldali városvezetés 1,5 millió forintot fizethet, mert a KD szabálytalanságot tárt fel egy középületek fertőtlenítésére vonatkozó közbeszerzésnél.