Hadházy Ákos egyre elkeseredettebben támadja a védekezést

Hadházy Ákos
Budapest, 2019. március 15. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszél az ellenzéki pártok demonstrációján Budapesten a Szabad sajtó útján 2019. március 15-én, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapján. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Hadházy Ákos újabb és újabb álhíreivel tovább folytatja a baloldal tavaly március óta tartó halálkampányát. A radikális baloldali politikus nem az első alkalommal terjeszt hazugságokat a járvány idején, módszeresen próbálja meg hátráltatni a kormány védekezését és elbizonytalanítani az embereket a vakcinákkal kapcsolatban, valamint minden erejével próbálja aláásni az egészségügyi szakemberekbe és intézményekbe vetett bizalmat is. 
Vágólapra másolva!

Hadházy Ákost nemrég ismét hazugságon kapták, ezúttal az orosz Szputnyik V nevű koronavírus-vakcináról közölt álhírt. Miután a radikális baloldali képviselő kikérte az oltóanyag engedélyezéséről szóló dokumentumot az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől (OGYÉI), a Facebookon egy zavaros bejegyzésben kezdte el félrevezetni a követőit, pedig már akkor is nyilvánvaló volt, hogy az általa számonkért adatokat nem is kell tartalmaznia az engedélynek.

Ráadásul az engedélyezésnél az általa említett vizsgálatokat nem is az OGYÉI, hanem a Nemzeti Népegészségügyi Központ végzi, amikor megérkeznek a szállítmányok.

Az OGYÉI közleményben reagált Hadházy hazugságaira, amelyben álhírnek és félrevezetőnek nevezték a képviselő közösségimédia-bejegyzését. Kiemelik, hogy Hadházy megkeresését követően a lehető leggyorsabban a képviselőhöz juttatták a törvényesen átadható dokumentációt, de Hadházy ezt követően hamis képet festett az engedélyezésről.

Hadházy újabb hazugsága nem volt meglepő, a politikus ugyanis korábban egy ízléstelen, gusztustalan és minden morális megfontolást mellőző videót tett közzé Facebook-oldalán, amelyben a szentendrei halottasház "háborús" viszonyait mutatta be. Akkor azt írta, hogy megdöbbentő az, hogy a koporsókra nem tették rá a fedelet, hanem a nyitott koporsókban fekvő emberekre teszik az újabb koporsókat.

Emellett azt is terjesztette, hogy az ottani halottak koronavírusban haltak meg, pedig egy koronavírusos sem volt köztük.

Hadházy azt sem tudta, hogy a halottasház a baloldali szentendrei városvezetés fenntartása alá tartozik, így a kormányt próbálta felelőssé tenni a helyzetért, miközben éppen saját szövetségeseit buktatta le.

Forrás: MTI/Mónus Márton

Hadházy egy másik alkalommal közösségi oldalán osztott meg egy üres kórházi folyosón készült fényképet, amelyen azt próbálta meg ábrázolni, hogy összeomlott a magyar egészségügy és nem működik a betegellátás, holott a valóságban ilyen még a járvány legsúlyosabb időszakában sem történt.

A radikális baloldali képviselő ekkor is a nevetség tárgyává vált még saját követői körében is, hiszen ahogy Nacsa Lőrinc is kiemelte: a bemutatott épületet koronavírusos betegeknek különítették el, ezért nem ott látják el a járóbetegeket.

Az elmúlt hetekben arról is hazudott, hogy ki dönthet a Magyarországra behozott vakcinákról - azt állítva, hogy az orvosok helyett Szijjártó Péter külügyminiszter hozza meg a döntést. Ezt Menczer Tamás államtitkár azonnal cáfolta: minden döntést az OGYÉI és a Nemzeti Népegészségügyi Központ hoz meg.

Hadházy Ákos vagyonnyilatkozatával egyébként a hét elején foglalkoztunk, ugyanis kiderült: több millió forintot tett zsebre, amikor pénzt gyűjtött a bírságaira.