A magyar orvosok által végzett ötszáz ingyenes égési sebészeti és helyreállító plasztikai műtét, valamint a sziámi ikerpár, Rukia és Rabia sikeres szétválasztása miatt ajánlott fel Banglades 5000 dózis oxfordi licensz alapján készült védőoltást Magyarországnak - számolt be a Blikk.

Ez a mennyiségű Oxford-AstraZeneca vakcina 2 500 ember beoltásához elegendő. 

A magyar külügyminisztérium a Blikknek megerősítette, hogy ötezer vakcina érkezhet az országból,az oltóanyagot Banglades ajánlotta fel, mégpedig hálából, amiért a Csókay András idegsebész és Pataki Gergely plasztikai sebész vezette magyar orvoscsoport sikeres műtétet hajtott végre a fejüknél összenőtt ikerlányokon, Rukián és Rabián.

A magyar aneszteziológusok a műtétet követően is a kislányokkal maradtakForrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Mint az ismert, magyar orvosok választották szét a bangladesi sziámi ikreket, Rukiát és Rabiát. Banglades a köszönetét szeretné kifejezni a magyar orvosok fantasztikus teljesítményéért, ezért ajánlott fel 5000 dózis Covishield vakcinát, amelyet az AstraZeneca licensze alapján gyártanak Indiában

  - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőosztálya hozzátéve: egyelőre megbeszélések zajlanak az üggyel kapcsolatban.