Borosüvegek voltak a sofőr kocsijában, aki letarolt egy családot az M6-oson

m6 baleset
Vágólapra másolva!
Egy 11 éves kislány halt meg abban a balesetben, amely kedd este történt az M6-os autópályán. A balesetet okozó sofőrnél borosüvegeket találtak, vizsgálják, hogy ivott-e.
Vágólapra másolva!

Iskolatársukat kénytelenek gyászolni a martonvásári általános iskola diákjai. Csapó Tamás igazgató maga is apa, de ő is csak elképzelni tudja, mit élhetnek át a meghalt Zita szülei. Tegnap reggel neki kellett kiállnia az ötödikesek elé, hogy közölje velük, amit a 10-11 éves gyerekek talán még nem is képesek felfogni - írja a Bors.

- nyilatkozta a Borsnak az intézményvezető.

A család összetört kocsija Forrás: Origo

Az öttagú család éppen Rácalmásra ment, hogy háziállatukat, egy nyulat, orvoshoz vigyék az évente szokásos oltásra. Már hazafelé tartottak, az édesanya vezetett.

Az M6-os autópályán az adonyi kihajtó előtt egy fekete autó hátulról beléjük rohant. Zita a helyszínen meghalt, édesanyját és testvéreit súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba. Az édesapa könnyebb sérüléseket szenvedett. A nyúl elpusztult - írja a lap.

Borosüvegek a balesetet okozó sofőr autójában

A helyiek döbbenten fogadták a tragédia hírét.

– mondta a család egy ismerőse a Borsnak.

– tette hozzá egy idősebb asszony.

A balesetet okozó sofőrt, egy 25 éves győri férfit tegnap őrizetbe vettek, és megindították ellene a büntetőeljárást. Az általa vezetett autóban borosüvegeket találtak, és felmerült a gyanú, hogy részegen vezetett.