Az idősek körében magas az oltási hajlandóság

SZLÁVIK János Koronavírus - Elkezdődött az oltás Budapesten
Szlávik János infektológus főorvos egy Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyaggal a Dél-pesti Centrumkórházban 2020. december 26-án.
Vágólapra másolva!
Az idősek körében magasabb az oltási hajlandóság, ami helyes is, mert ők a koronavírus által legveszélyeztetettebb csoport - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az M1 aktuális csatornán csütörtök este.
Vágólapra másolva!

Szlávik János hozzátette: ahogy telik az idő, egyre nagyobb az oltási hajlandóság Magyarországon, mert egyre többen láthatják, mennyire megváltozik azok élete, akik már beoltatták magukat.

Szlávik János infektológus főorvos egy Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyaggal a Dél-pesti Centrumkórházban december 26-án Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A szakember azt is kiemelte,

Felhívta a figyelmet, hogy az orosz Szputnyik V vakcina hasonlóan készül, mint az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalaté. Sőt, az orosz vakcina még korszerűbb is, mert az kétfajta oltásból áll - tette hozzá.

Szlávik János azt mondta: a Dél-pesti Centrumkórházban jelenleg kevesen vannak lélegeztetőgépen, de a koronavírusos betegek számának csökkenése megállt. Ezért úgy értékelte, körbenézve Európában, hogy "nem lazíthatunk", fenn kell tartani a korlátozásokat.

Még elképzelhető, hogy emelkedni fog az újonnan regisztrált fertőzöttek száma

- mondta, megjegyezve azt is: azokban az országokban, ahol lazítottak, "nagyon komoly járvány dúl".