A parlament baloldali frakciói nem jelentek meg az általuk javasolt hétpárti egyeztetésen

Budapest, 2018. december 12.
Ellenzéki képviselők tiltakoznak a munka törvénykönyvének módosításáról tartott szavazás közben az Országgyűlés plenáris ülésén SCHMUCK Erzsébet; SZABÓ Tímea; UNGÁR Péter; SZÉL Bernadett frakcióvezető Közéleti személyiség fogl
Budapest, 2018. december 12. Szél Bernadett független képviselő (elöl k) és Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője (j) sípot fúj az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. december 12-én. Mögöttük jobbról Ungár Péter, közöttük Schmuck Erzsébet, az LMP képviselői. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Kocsis Máté arról ír Facebook-oldalán, hogy a parlament baloldali frakciói nem jelentek meg a csütörtökön tartott hétpárti egyeztetésen, holott ők javasolták azt.
Vágólapra másolva!

Kocsis azt írja, hogy a megjelenés helyett levelet küldött a baloldal, melyben kérik: írják le, mit szeretnének javasolni a tavaszi ülésszak működési rendjével kapcsolatban.

A Fidesz frakcióvezetője az alábbi javaslatokat fogalmazta meg:

  • például szeretnénk viselkedni tudó, legalább a járványhelyzetben felelősségteljesen eljáró, havi másfél-kétmillió forintos fizetésükért néha valami hasznosat is tevő baloldali képviselőket.
  • Szeretnénk továbbá, ha nem tennék az Országházat rendszeresen a verbális erőszak és az obszcenitás helyszínévé,
  • illetve szeretnénk, ha olcsó politikai haszonlesésből - például az oltással kapcsolatban tett valótlan állításokkal - nem veszélyeztetnék a magyar emberek egészségét.
  • Az is nagyszerű lenne, ha nem hazudnának ipari méretekben, és nem gyártanának álhíreket, kamuvideókat.

- írja Kocsis Máté.

Az ellenzéknek hivatalosan megküldött levelet a frakcióvezető közösségi oldalán elolvashatják: