Házkutatást tartottak a rendőrök Szász János rendezőnél

Vágólapra másolva!
A Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztálya személyes adattal visszaélés vétség és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást, ennek részeként házkutatást tartott Szász János rendezőnél - írja a Magyar Nemzet. Gyanúsítottként a rendőrség közleménye szerint nem hallgattak ki senkit.
Vágólapra másolva!

A házkutatást reggel 6 órától folytatták le a rendező budakeszi házában, számítógépeket és más adathordozókat kerestek és foglaltak le.

A Magyar Nemzet forrásai szerint a Szász János házában tartott házkutatás és lefoglalások egy alapítvány és a rendező közötti jogi konfliktus részei. Fülöp Tamás, Szász János ügyvédje az Indexnek azt mondta, "a történtek Szász egyik művészeti tevékenységével vannak összefüggésben".

A rendező a magyar orvosok által szétválasztott bangladesi ikerpár történetét dolgozta fel dokumentumfilmben, ám a rendőri incidens nem az orvoscsapat és Szász között robbant ki.

Az orvoscsapat vezetője, dr. Csókay András azt mondta az Indexnek: – Házkutatás? Megáll az eszem! Ő és az operatőre ott voltak velünk a huszonhat órás műtét alatt, végigszenvedték ők is azt a borzalmasan nehéz huszonhat órát, és az utána következő napokat. Nagyon örültünk, hogy vállalta a felkérésünket, és filmet készít a műtétről. Nyugodtan írja meg, hogy az orvosok kiállnak mellette. A hat idegsebész biztosan, és az aneszteziológusok, valamint a műtőszemélyzet is. Úgy tudom, hogy a plasztikai sebészeknek sincs bajuk a filmrendezővel. Ebben a sziámiügyben kiállunk mellette – mondta az idegsebész.