Szombat hajnalban, 79 évesen meghalt a meggyilkolt Szilágyi István színművész özvegye, Szilágyiné Humenyánszky Jolán - tudta meg az Origo a segítőjétől. 

Az asszony férje meggyilkolása után egyedül élt a budapesti otthonában, ami azonban idővel lakhatatlan lett. Ezek után hónapokon keresztül kórházban lakott, mert a családja nem foglalkozott vele.

Pénteken még beszéltem vele, majd ma reggel hívtak a kórházból, hogy meghalt – mondta az Origónak Baricz Dezső, aki az utóbbi 9 hónapban segítette az özvegyet. Elmondása szerint októberben diagnosztizáltak nála tüdődaganatot, ami már olyan stádiumban volt, hogy nem lehetett kezelni.

Szilágyi István özvegye, JolánFotó: Koncz Márton - Origo

Az utolsó hetekben már alig evett, és nagyon sokat fogyott– tette hozzá az asszony segítője. Tudomása szerint az asszony nem kapta el a koronavírust, az nem játszott szerepet a halálában.

Ahogy azt korábban megírtuk, Jolán férjét, a 82 éves ismert színészt, Szilágyi Istvánt a gyanú szerint a saját fia verte halálra egy kalapáccsal május 3-án. A 49 éves Péter jelenleg letartóztatásban van.