Munkára ösztönöz az új "ingyenhitel", hosszú távra lehet tervezni a kormány nyújtotta pénzügyi lehetőséggel - írta a hétfői Magyar Nemzet.

Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára azt mondta a lapnak, hogy a legkisebb cégek egy része máról holnapra él, a tíz évre szóló hitel viszont hozzájárul a hosszú távra szóló tervezéshez.  Annak a vállalatvezetőnek, aki felveszi a kölcsönt, át kell gondolnia, hogy milyen elképzelések mentén kíván tevékenykedni a következő tíz esztendőben. 

A tízmillió forintos kamatmentes gyorskölcsön nagyon kedvező lehetőséget biztosít,  ezzel is segítve a gazdaság újraindulását - vélekedett, hozzátéve, hogy a VOSZ üdvözli a bejelentést.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Segély helyett munkára ösztönöznek a kabinet intézkedései. Ez a lakosságnál adókedvezmények formájában jelenik meg, míg a cégeknél hitellel lehet az előrelépést támogatni - mondta Perlusz László.
Úgy fogalmazott, hogy a mostani konstrukciót akár "ingyenhitelnek" is lehetne nevezni, hiszen nincsenek kamatköltségek. 

A főtitkár jelentősnek nevezte a százmilliárdos keretet, amely 10-15 ezer vállalkozás támogatását jelentheti.

Szerinte a koronavírus-járvány miatt bajba jutott cégeken kívül esetleg azokat is lehetne segíteni, amelyek a kutatás-fejlesztés vagy a zöldgazdaság területén kívánnak előrelépni.