A Magyar Nemzet munkatársai cikksorozatban mutatják be, hogy miként lehet ismét Gyurcsány Ferenc a baloldali összefogás vezetője korábbi történelmi bukását követően.

Azt írja a lap, hogy ehhez négy dologra bizonyosan szüksége volt Gyurcsány Ferencnek: politikusi adottságokra, a mozgalmi múltból gyökerező hálózatépítési gyakorlatra, kapcsolatrendszerre az anyagi függetlenség megteremtésére és nem utolsósorban egy, a titkosszolgálatokból, illetve azok környékéről verbuválódott háttércsapatra. 

Szóba kerül Szilvásy György és Bajnai Gordon is, vagy a KISZ, ahova Gyurcsány húszéves korában lépett be, majd lett titkár a szervezetben. A lap ír egy mai áron számolva több száz millió forintos észak-koreai "politikai misszióról" is.  

Nem sokkal később a Magyar Demokratikus Ifjúsági Szövetség alelnöke lett, melyet azonban otthagyott hamar, mert  az elitek önmagukkal és a hatalommal vannak elfoglalva, miközben a nyomorúság egyre nagyobb. A reformer nem menekül, a reformer szembenéz  - idézi Gyurcsány Ferencet a lap.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán lehet elolvasni.