Újra lopásból próbált megélni, miután kedvezménnyel szabadult a börtönből

rendőrség illusztráció
rendőrség illusztráció
Vágólapra másolva!
A férfi letartóztatásban várja, hogy a bíróság ítéletet hozzon a 11 rendbeli lopási ügyével kapcsolatban. Az ügyészség azt javasolja, hogy a korábban elengedett két hónapot is töltse le, a mostani büntetésével együtt.
Vágólapra másolva!

A férfi miután kedvezménnyel, két hónappal hamarabb szabadult a korábbi börtönbüntetéséből, nem kezdett el dolgozni.

Így továbbra is sorozatlopásokból próbált pénzt szerezni.

Tavaly áprilisától a célpontjai elsősorban az utcán lezáratlanul hagyott biciklik voltak, ezeket akár a kosarukban hagyott bevásárlótáskával együtt is ellopta. Majd később a

táskából kivette a pénztárcát és eltette, a biciklit és az üres táskát pedig a benne lévő iratokkal, papuccsal együtt eldobta a szomszédos utcában.

A férfi üzletekből is lopott, többször úgy, hogy elterelte az eladó figyelmét és eltette a dohányárut, tusfürdőt, testápolót, sampont.

Többször előfordult az is, hogy a férfi patikából lopott.

Illusztráció Forrás: police.hu

Tavaly nyár végén, fényes nappal

egy földszinti lakás ablakáról letépte a szúnyoghálót és bemászott.

Nem tudta, hogy az ott lakó nő otthon van, aki észre is vette a betolakodót, így zsákmány nélkül kellett elmenekülnie. Október 7-én hajnalban egy lakatlan házba ment be, de a riasztó megszólalt, így a kiskunhalasi rendőrök elkapták.

A különös visszaesőnek számító férfit az ügyészség, 11 rendbeli üzletszerűen elkövetett lopással vádolja

és vele szemben letöltendő börtönbüntetést javasol azzal, hogy nem szabadulhat kedvezménnyel, valamint a korábbi büntetéséből hátra lévő időt is le kell ülnie.