Három embercsempészt és többtucatnyi migránst fogtak el a rendőrök Magyarországon mindössze 24 óra alatt. Az embercsempészek ellen eljárás indult, a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Bács-Kiskun megyében 113 migránst fogtak el 24 óra alatt.

Február 7-én 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között 11 esetben összesen 76 migránst tartóztattak le  a rendőrök Csikéria, Jánoshalma, Bácsbokod, Tataháza, Katymár, Mélykút, Vaskút, Mátételke, Homorúd és Madaras területén. Szírek, afgánok és jemeniek is voltak közöttük. 

Ugyanebben az időszakban másik 6 esetben további 37 migránst fogtak el  Hercegszántó, Tázlár, Gara, Homorúd és Balotaszállás területén, akik szíreknek és irakiaknak vallották magukat.

A rendőrök a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. 

2 román férfi ellen embercsempészet miatt indult eljárás. 

Csongrád-Csanád megyében 131 migránssal szemben intézkedtek 

Több helyszínen így:

Kübekházán, Mórahalmon, Szegeden, Ásotthalmon, Makón, Kiszomboron, Makón 133 migránst fogtak el.

Mivel egyikük sem tudta igazolni sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét, a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Zalában három migránst fogtak el 

Tegnap délután fél 1-kor Tornyiszentmiklóson, az út mellett igazoltattak három férfit, akik közül ketten szíreknek, harmadik társuk pedig líbiainak vallotta magát. nekik sem voltak irataik, így őket is visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Tolna megyében egy szír embercsempészt és nyolc migránst fogtak el az M6-os autópályán.

Február 7-én 10 órakor egy spanyol rendszámú kocsit ellenőriztek az M6-oson, amelyben a szír sofőrön kívül további nyolc szír férfi utazott. 

A migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a sofőr ellen embercsempészet miatt eljárást indítottak.

Forrás: Police.hu

Pest megyében négy migránst fogtak el

Kora délután a ceglédi vasútállomáson, egy vonaton fogták el a négy marokkói férfit,  akiket, mivel nem voltak irataik, visszakísértek az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Győr-Moson-Sopron megyében is elfogtak két migránst.

A két marokkói férfit február 7-én 21 óra 40 perckor Sopronban, a Csengery utcában igazoltatták. 

Mivel sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni, a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.